«airBaltic» uz laiku pārtrauc lidojumus uz Romu un Telavivu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nacionālā aviokompānija "airBaltic" pieņēmusi lēmumu uz laiku – no otrdienas, 10. marta, līdz šā gada 31. maijam – pārtraukt lidojumus uz Romu (Itālijā), bet no trešdienas, 11. marta, – uz Telavivu (Izraēlā), informēja aviokompānija.

Šāds lēmums pieņemts veselības un drošības apsvērumu dēļ. 

Ar pasažieriem, kuri rezervējuši biļetes ietekmētajiem lidojumiem, lidsabiedrība sazināsies personīgi un piedāvās ceļojumu alternatīvas.

Papildus lidojumu pārtraukšanai no Rīgas uz Romu un Telavivu "airBaltic" arī līdz šā gada 1. jūnijam atlikusi tiešo reisu uzsākšanu no Tallinas uz Romu.

Kā ziņots, "airBaltic" no pirmdienas, 9. marta, pārtraukusi visus lidojumus uz Itālijas pilsētām Milānu un Veronu.

Aviokompānijas pārstāvis Didzis Rudmanis
00:00 / 00:42
Lejuplādēt
"Attiecībā par Telavivu "airBaltic" pieņēma lēmumu atcelt lidojumus uz šo pilsētu, ņemot vērā gan Izraēlas valdības pieņemtos piesardzības pasākumus, gan noteikto 14 dienu karantīnu visiem ieceļojošajiem pasažieriem. Tāpat arī pasažieru pieprasījuma kritumu. Līdzīgi argumenti ir pamatā, lai pārtrauktu lidojumus no Rīgas un Tallinas uz Romu. Pasažieri tika apzināti. Viņiem pie atcelta reisa automātiski tika aizsūtīts e-pasts. Varu apliecināt, ka visi tie pasažieri, kas bija iegādājušies biļetes uz Milānu ar ceļošanas datumu līdz 31. martam, jau ir apzināti un visi pārreģistrēti uz citiem tuvākajiem reisiem," sacīja aviokompānijas pārstāvis Didzis Rudmanis.

 

"airBaltic" aicina pasažierus sekot līdzi atbildīgo veselības iestāžu rekomendācijām un vienlaikus pieturēties pie regulāras roku mazgāšanas un citiem pamata higiēnas pasākumiem.

"airBaltic" piedāvā iespēju visām esošajām rezervācijām, kas veiktas līdz 9. martam ar ceļojuma datumiem līdz 2020. gada 31. martam, bez maksas mainīt datumu ceļojumiem, kas jāveic līdz 2020. gada 31. decembrim. Datuma maiņu nepieciešams veikt pirms orģinālās rezervācijas izlidošanas datuma. Ja sākotnējā biļetes cena nav pieejama, nepieciešams piemaksāt attiecīgo cenas atšķirību. Rezervācijas izlidošanas valstij un galamērķim jāsaglabājas tādam pašam kā oriģinālajā biļetē.

KONTEKSTS:

Jaunais koronavīruss "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Lai nepieļautu vīrusa izplatību, Ķīna paziņojusi par valsts mēroga ierobežojumiem. Vīruss izplatījies arī ārpus Ķīnas, tostarp vairākās Eiropas valstīs, īpaši plaši skarta ir Itālija. Tur "Covid-19" izplatības dēļ svētdien, 8. martā, Lombardijas reģionā, kā arī vēl 14 centrālajās un ziemeļu provincēs noteikta karantīna, bet pirmdien, 9. martā, ierobežojumi ieviesti visā valsts teritorijā.

Saslimšanas ar jauno koronavīrusu reģistrētas vairāk nekā 90 valstīs, tostarp Baltijas valstīs.  Latvijā līdz otrdienai, 10. martam, reģistrēti kopumā astoņi "Covid-19" saslimšanas gadījumi, no tiem divi pēdējās diennakts laikā. Pirmajā gadījumā "Covid-19" konstatēts sievietei, kura neilgi pirms tam kopā ar ģimeni atgriezusies no ceļojuma Ziemeļitālijā. Savukārt pārējie septiņi saslimušie ir no tūristu grupas, kas no Červinjas kalnu kūrorta Itālijas ziemeļos Latvijā atgriezās pagājušajā sestdienā, 7. martā, ar reisu Milāna-Rīga.

Par vīrusa smagi skartām teritorijām vēl joprojām tiek uzskatītas sešas valstis – Japāna, Koreja, Ķīna, Itālija, Irāna un Singapūra. Latvijas amatpersonas arvien uzstājīgāk aicina uz šīm valstīm pagaidām nedoties. Tāpat aicina izvērtēt nepieciešamību apmeklēt vēl 17 ne tik smagi skartas valstis, starp kurām ir virkne Eiropas valstu – Vācija, Francija, Spānija, Nīderlande un citas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti