Dienas notikumu apskats

Austrijā liedz sabiedrībā iziet ar nosegtu augumu un seju

Dienas notikumu apskats

Baltijas valstu premjeri paraksta «Rail Baltica» līgumu

«airBaltic» stratēģisko investoru varētu atrast līdz novembrim

«airBaltic» stratēģisko investoru varētu atrast līdz novembrim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Nacionālās lidsabiedrības “airBaltic” stratēģisko investoru varētu sameklēt līdz novembra beigām, otrdien, 31.janvārī, pēc valdības sēdes pauda satiksmes ministrs Uldis Augulis (Zaļo un Zemnieku savienība). 

Investoru piesaistei “airBaltic” nolīdzis starptautisku finanšu konsultantu „Lazard”.  Augulis norāda, ka interese par kompāniju ir no dažādām pusēm, gan nenosaucot konkrētas valstis.

Par vajadzību “airBaltic” piesaistīt stratēģisko investoru valdība vienojās 2015. gada nogalē. “airBaltic” valdes priekšsēdētājs Martins Gauss norāda,  ka “airBaltic” šobrīd ir pelnoša un stabila kompānija ar jaunām lidmašīnām, tādēļ ir piemērots brīdis, lai atrastu labu stratēģisko partneri.

“Ilgtermiņā, protams, kā maza kompānija mēs vēlamies iegūt no tirgus konsolidācijas Eiropā. No stiprām pozīcijām, kādās esam šobrīd, ir daudz labāk meklēt labu partneri. Tāpēc ir labākais laiks, kurā meklēt pareizo partneri. Laiks nevarētu būt labāks, jo aviolīnija strādā ļoti labi,” uzsver Gauss.

Gauss norāda, ka plašāka sabiedrība par potenciāliem investoriem tiks informēta tad, kad būs kādi konkrēti piedāvājumi. Viņš arī uzsvēra, ka investoru nav nepieciešams atrast steidzami, jo kompānijai sokas labi. Tikmēr satiksmes ministrs Uldis Augulis no Zaļo un zemnieku savienības norāda, ka „Lazard” solījis ar piedāvājumiem nākt klajā novembrī.

“„Lazard” kompānija strādās pie tā, lai piesaistītu investorus. Interese ir no daudz un dažādām pusēm, bet ir jābūt šim vislabākajam, viskvalitatīvākajam piedāvājumam. Valsts nosacījumi pirmkārt ir tas, ka “airBaltic” saglabā kā bāzi ''Llidostu Rīga'', visi šie lidojumi tiek saglabāti, kas ir, tiek turpināts ievērot “airBaltic” biznesa plānu “Horizon 2021”. Tie ir šie galvenie nosacījumi, kam ir jābūt, kam ir jāsaglabājas,” pauž ministrs.

Latvijas valstij pieder aptuveni 80% ''airBaltic'' akciju, atlikušie 20% - „Aircraft Leasing 1", kura valdes priekšsēdētājs ir vācietis Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, kurš akcijas iegādājās par 52 miljonu eiro ieguldījumu aviokompānijā pērnā gada martā. 

Pērn oktobrī valdība devusi zaļo gaismu jauna stratēģiskā investora meklējumiem. "airBaltic" vadībai uzdots atrast konsultantu, kam tiks uzticēta investora meklēšana.  Ralfa Dītera Montāga-Girmesa ieguldītie vairāk nekā 50 miljoni eiro līdz ar vairāk nekā 80 miljonus lielo valsts ieguldījumu ļāvuši situāciju nacionālajā aviokompānijā "airBaltic" uzlabot tiktāl, ka tagad aviokompānija nolēmusi pievērsties jau pirms nepilna gada saņemtā valdības uzdevuma izpildei un meklēt jaunu stratēģisko investoru.

Iepriekš "airBaltic" investoru meklēja Latvijas konsultants – kompānija "Prudentia", taču valdība no šā konsultanta pakalpojumiem atteicās 2015.gada rudenī pēc skandāla ar pašreizējā “airBaltic” mazākuma akcionāra – Vācijas pilsoņa Ralfa Dītera Montāga-Girmesa –piesaisti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti