«airBaltic» sola kompensēt lidojumiem maijā iegādātās biļetes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Neskaidrā situācijā nonākuši vairāki tūkstoši cilvēku, kas tuvākajās nedēļās bija rezervējuši biļetes lidojumiem uz ārzemēm, jo valdība vakar reizē ar ārkārtējo situāciju pagarinājusi arī starptautisko pasažieru pārvadājumu aizliegumu. Līdz ar to varētu tikt atcelti vairāki plānotie avioreisi.

Rēķinoties ar to, ka 12. maijā ārkārtējā situācija beigsies, lidsabiedrība “airBaltic” bija sākusi biļešu tirdzniecību uz reisiem no 13. maija. Taču valdība vakar nolēma ārkārtējo situāciju pagarināt līdz 9. jūnijam. Tādēļ starptautiskie lidojumi šajā laikā varēs notikt tikai atsevišķos gadījumos ar īpašu satiksmes ministra atļauju.

Laika periodam no 13. maija līdz 8. jūnijam ieskaitot “airBaltic” pārdevusi jau gandrīz 20 000 biļešu. Uzņēmums sola piedāvāt dažādus risinājumus, lai šie pircēji nepaliktu zaudētājos.

"Gadījumā, ja “airBaltic” ir atcēlusi kādu no rezervācijā esošajiem lidojumiem, “ariBaltic” sazinās ar katru pasažieri personīgi, nosūtot e-pastu par izmaiņām. Mēs aicinām pasažierus vai nu mainīt lidojuma datumu bez maksas, vai arī pieprasīt atmaksu dāvanu kartes formātā, kas ir papildu 20 eiro par katru ceļojumu, vai arī bankas pārskaitījuma veidā," pauda "airBaltic" pārstāve Alise Briede.

Tiesa – gadījumā, ja klients izvēlēsies nomainīt lidojuma laiku uz vēlāku, bet biļešu cenas tikmēr kļuvušas dārgākas, tad viņam nāksies piemaksāt starpību. Valdība nākamnedēļ plāno skatīt Satiksmes ministrijas piedāvājumu par starptautisko pasažieru pārvadājumu atjaunošanu, tādēļ pastāv iespēja, ka vismaz daļa iecerēto avioreisu varēs notikt.

KONTEKSTS:

Ārkārtējo situāciju Covid-19 dēļ Latvijā izsludināja 12. martā, tās laikā cita starpā ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Šajā laikā starptautiskie pasažieru lidojumi notiek tikai ar īpašu satiksmes ministra atļauju.  Vēlāk ārkārtējā situācija pagarināta līdz 9. jūnijam, bet ir mīkstināti iepriekš noteiktie striktie ierobežojumi - atļauta pulcēšanās līdz 25 cilvēku lielām grupām, ievērojot divu metru distanci.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti