Rīta Panorāma

Intervija ar LOK ģenerālsekretāru, Latvijas delegācijas Pekinā vadītāju Kārli Lejnieku

Rīta Panorāma

Intervija ar dziedātāju KATŌ

Intervija ar airBaltic izpilddirektoru Martinu Gausu

«airBaltic» šogad cer sasniegt 2000 darbinieku robežu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lidsabiedrība “airBaltic” šogad plāno pieņemt darbā 500 darbinieku un tādējādi pārsniegt 2000 darbinieku robežu, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja “airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss.

Patlaban uzņēmumā kopumā strādā 1558 darbinieki, tostarp 559 tika pieņemti darbā pērn. Šogad uzņēmums plāno pieņemt darbā vēl 500 darbinieku. Tādējādi šogad plāno pārsniegt 2000 darbinieku robežu.

Šogad arī pieaugs lidsabiedrības flote – 40 “Airbus” lidmašīnas lidos no Latvijas uz citiem galamērķiem. Tāpēc būs nepieciešami papildu darbinieki, tostarp “airBaltic” cer pieņemt darbā iepriekš strādājušos.

Taujāts par Covid-19 ietekmi, Gauss pastāstīja, ka pēdējā laikā arī “airBaltic” ir audzis saslimšanas līmenis, bet tas nav novedis pie reisu atcelšanas. “Mēs esam pirmā lidsabiedrība Eiropā, kas ir simtprocentīgi vakcinēta. Visi mūsu darbinieki savlaicīgi vakcinējās,” sacīja Gauss.

Viņš pauda cerību, ka tuvākajās nedēļās, kad tikšot pārvarēts Covid-19 vilnis, lidsabiedrība varēs atgriezties normālā darbības režīmā. “Mēs skatāmies ar optimismu uz nākotni,” piebilda “airBaltic” šefs.

Attiecībā uz peļņu uzņēmums vēl nav atgriezies vēlamajā situācija, atzina Gauss, skaidrojot, ka lidsabiedrībai vēl nav iespējas pilnībā strādāt. Kopumā gan situāciju nozarē viņš vērtēja kā labu. “airBaltic” šefa skatījumā uzņēmums varētu atgriezties pie peļņas 2023. gadā.

“Mēs vēlamies atgriezties pie peļņas un tad attiecīgi būsim gatavi kotēt uzņēmumu biržās – gan Rīgā, gan citu valstu biržās. Lai sagatavotos, būs nepieciešami 12 mēneši, būs jānolīgst konsultanti, kas mūs sagatavos biržai,” sacīja Gauss.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti