«airBaltic» saņem otro jauno «Bombardier» lidmašīnu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" saņēmusi otro no kopumā 20 pasūtītajām "Bombardier CS300" lidmašīnām, informē aviokompānijā.

Otrā "CS300" lidmašīna ar reģistrācijas Nr. YL-CSB no Monreāla "Mirabel" lidostas izlidoja neilgi pirms pusnakts pēc vietējā laika 2016. gada pēdējā dienā un Rīgā ieradās 2017.gadā.

Lidojuma laiks bija septiņas stundas 11 minūtes, un lidmašīna bez apstājas no Kanādas uz Latvijas lidostu veica 6582 kilometrus garu lidojumu.

Arī šajā lidmašīnā ir 145 sēdvietas. Šāds sēdvietu skaits būs visās ''airBaltic'' pasūtītajās CS300 lidmašīnās, ziņo LETA.

Jau ziņots, ka "airBaltic" pirmo "Bombardier CS300" lidmašīnu saņēma decembra pirmajā pusē. Par godu tam rīkots vērienīgs  "Bombardier CS 300" lidmašīnas prezentācijas pasākums, kā tēriņus "airBaltic" neatklāja.

Jauno lidmašīnu pirkums “airBaltic” pērn izrādījies teju liktenīgs. Par lidmašīnām bija jāmaksā, bet naudas nebija. Steigšus nācās pieņemt vienīgā investora Ralfa Dītera Montāga-Girmesa piedāvājumu, kas paredzēja 52 miljonu eiro ieguldījumu, bet valstij uzņēmumā nācās ieguldīt vēl 80 miljonus.

"Mums ir plāns, ka 20 lidmašīnas būs mūsu bilancē. Tas jau ir noticis ar pirmo lidmašīnu un, kad nāks pārējās, tad būs arī lēmumi, kā tās tiek finansētas. Daļēji šī nauda jau izmantota lidmašīnu pirmo iemaksu nodrošināšanai. Tālāk būs lēmumi par to, kā pārējās lidmašīnas tiks finansētas, (..)" iepriekš stāstīja "airBaltic" vadītājs Martins Gauss.

To, cik daudz naudas samaksāts par lidmašīnām pirmajos maksājumos, "airBaltic" vadītājs Gauss neatklāja. Pārējo naudu plānots aizņemties tirgū, taču cik – tas arī nav zināms. Vienlaikus tiek meklēts stratēģiskais investors, kuru plānots atrast līdz gada beigām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti