«airBaltic» pērn pārvadājusi par 21% vairāk pasažieru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" 2021. gadā pārvadājusi 1 628 000 pasažieru jeb par 21% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Lidsabiedrība pagājušajā gadā no visām trim Baltijas valstīm veikusi 23 440 lidojumu, kas bija par 5% vairāk nekā gadu iepriekš, informēja aviokompānijā.

Tostarp pērn decembrī aviokompānija pārvadājusi 178 000 pasažieru un nodrošinājusi 2 810 lidojumus.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja, ka "airBaltic" 2021. gadā koncentrējās uz efektīvas savienojamības nodrošināšanu uz Baltijas reģionu un no tā.

"Mēs maršrutu tīklu esam papildinājuši ar svarīgiem galamērķiem gan atpūtas, gan biznesa ceļotājiem. Tie starp mūsu pasažieriem bijuši ļoti pieprasīti. Mūsu jaunās bāzes atvēršana Tamperē, Somijā, šajā pavasarī pavērs papildu savienojamības iespējas Ziemeļvalstu reģionā," skaidroja Gauss.

2021. gadā "airBaltic" turpināja paplašināties Baltijas valstīs, atklājot 15 jaunus maršrutus, tostarp lidojumus uz tādiem galamērķiem kā Dubaija un Tenerife.

KONTEKSTS:

Covid-19 izraisītajā krīzē Latvijas valsts atbalstīja arī "airBaltic". 2020. gadā aviokompānijas pamatkapitālā ieguldīti 250 miljoni eiro, bet pērn nogalē – vēl 45 miljoni eiro. Piecu līdz septiņu gadu laikā plānots atgūt valsts ieguldīto aviokompānijā.

Valsts kontrole iepriekš secināja: arī pirms Covid-19 pandēmijas "airBaltic" finansiālā neatkarība jeb pašu kapitāla apjoms bijis zems, un tas pēdējos gados arvien samazinājies. Tāpēc revidenti neizslēdza iespēju, ka ieguldījums "airBaltic" pamatkapitālā būtu nepieciešams arī tad, ja pasaule nesaskartos ar Covid-19 pandēmiju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti