«airBaltic» pērn izdevies četras reizes samazināt zaudējumu apmēru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Latvijas nacionālajai lidsabiedrībai „airBaltic” pērn izdevies aptuveni četras reizes samazināt zaudējumus, salīdzinot ar gadu iepriekš, un tie nedaudz pārsniedz 20 miljonus latu, teica satiksmes ministrs Anrijs Matīss.

Viņš skaidro, ka 2011.gads nebija pats labākais „airBaltic” vēsturē un zaudējumi sasniedza 84 miljonus latu. Ja iepriekš zaudējumu apmērs 2012.gadam tika lēsts 38 miljoni latu, tad realitātē ir skaidrs, ka zaudējumi būs nedaudz virs 20 miljoniem latu, skaidroja ministrs.

„Tas ir būtisks uzlabojums,” secināja Matīss un norādīja, ka arī 2013.gadā situācija uzlabojas vēl vairāk un šo gadu lidsabiedrība varētu beigt ar zaudējumiem, kuru „skaitlis tuvojas nullei”.

Kā ziņots, jau iepriekš lidsabiedrības pārstāvis Jānis Vanags norādīja, ka Latvijas nacionālās lidsabiedrības „airBaltic” pērnā gada zaudējumi nebūs iepriekš prognozētie 38 miljoni latu un „reālais rezultāts būs krietni labāks”.

Izvērtējot pērnā gada pusgada rezultātus, uzņēmuma vadība atklāja, ka gadu kopumā paredzēts noslēgt ar 33 miljonu latu zaudējumiem. Zaudējumu apmēru samazināšanos apstiprināja arī trešā ceturkšņa finanšu rezultāti, kuru lidsabiedrība noslēdza ar 4,8 miljonu latu tīro peļņu.

Kā iepriekš apgalvoja „airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss, „airBaltic ReShape” restrukturizācijas plāns ik mēnesi uzrāda labākus rezultātus, nekā paredzēts. Pērn trīs mēnešus pēc kārtas, proti, jūlijā, augustā un septembrī, uzņēmums sasniedzis labākus peļņas rādītājus, nekā sākotnēji tika paredzēts.

Pērnā gada sākumā „airBaltic” paziņoja par biznesa pārveides plānu, lai atgrieztu aviokompāniju pie peļņas un ilgtspējīgas turpmākās attīstības.

„airBaltic” ir 1995.gadā dibināta akciju sabiedrība. Galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti