Rīta Panorāma

JRT "Vēstures izpētes komisija" - izrāde, kas virmos sabiedrībā

Rīta Panorāma

Divas laikmetīgās dejas izrādes "Divotne" un "Rokzvaigzne"

Intervija ar Martinu Gausu par "airBaltic" attīstības virzienu

«airBaltic» peļņa 2018.gadā pieaugusi par 46%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2018.gadā aviokompānijas „airBaltic” peļņa pieaugusi par 46%, sasniedzot 5,4 miljonus eiro, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” pavēstīja „airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss.

Gauss pastāstīja, ka pērn "airBaltic" ieņēmumi bija vairāk nekā 400 miljoni eiro, un, kā liecina informācija “airBaltic” mājaslapā, tas ir pieaugums par 18% salīdzinājumā ar 2017.gadu.

Savukārt uzņēmuma peļņa pieaugusi par 46% - līdz 5,4 miljoniem eiro.

Pērn aviokompānija pārvadājusi 4,1 miljonu pasažieru, kas arī ir pieaugums (+17%), salīdzinot ar iepriekšējo gadu. “Vēl viens labs gads “airBaltic”, ar ko lepojamies,” piebilda Gauss.

Taujāts par uzņēmuma investoru meklējumiem, Gauss pastāstīja, ka ir nolīgta Ņujorkas investīciju banka "Greenhill & Co", kas pašlaik pēta tirgu. "AirBaltic" cer piesaistīt investoru, kurš vēlētos ieguldīt 30 jaunu lidmašīnu iegādē.

KONTEKSTS:

Vēl Laimdotas Straujumas ("Vienotība") vadītā valdība 2015. gada beigās uzdeva Satiksmes ministrijai (SM) kopā ar starptautisku konsultantu piesaistīt stratēģisko investoru aviokompānijai. Šāds uzdevums SM izvirzīts brīdī, kad dots akcepts finanšu investora piesaistei. Par to kļuva vācu investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess, kurš 2016. gada sākumā ieguva 20% lidsabiedrības kapitāldaļu un apņēmās kompānijā ieguldīt 52 miljonus eiro. Tiesa, pēc gada Montāgam-Girmesam piederošās «airBaltic» kapitāldaļas nonāca Dānijas uzņēmēja Larsa Tūsena īpašumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti