«airBaltic» pēc mēneša sāks izmantot «Bombardier CS300» lidojumā uz Amsterdamu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas lidsabiedrība ''airBaltic'' pēc mēneša, 14.decembrī, uzsāks pirmos lidojumus ar jauno "Bombardier CS300" lidmašīnu, veicot komerciālo reisu no Rīgas uz Amsterdamu, informē kompānijā.

Jaunajā "CS300" lidmašīnā kopumā ir 145 sēdvietas. Šajā lidmašīnā esot lielāki logi, platāki sēdekļi, vairāk vietas rokas bagāžai, pilnveidotas labierīcības un citi uzlabojumi. Jaunā lidmašīna esot arī ievērojami klusāka, klāstīja kompānijā.

Pirmais "CS300" komerciālais reiss BT619 plānots 14.decembrī, lidmašīnai no Rīgas izlidojot plkst.16.25, bet Amsterdamā ierodoties plkst.17.50. Nākamais "CS300" komerciālais reiss BT620 plānots 14.decembra vakarā, lidmašīnai no Amsterdamas izlidojot plkst.18.55 un Rīgā ierodoties plkst.22.10.

"airBaltic" lidojumus no Rīgas uz Amsterdamu veic divas reizes dienā.

Jau ziņots, ka "CS300" lidaparātu ražošanas sākšana atpalika no grafika. Līgumu par to iegādi "airBaltic" un Kanādas ražotājs parakstīja 2012.gadā, un tas paredzēja, ka pirmie lidaparāti "airBaltic" rīcībā nonāks 2015.gada pēdējā ceturksnī. Taču termiņš pagarināts un šie lidaparāti tika gaidīti šā gada rudenī.

Vispirms "airBaltic" pasūtīja desmit lidmašīnas, ko papildināja vēl ar trijām. Šā gada aprīlī aviokompānija parakstījusi līgumu par vēl septiņu “Bombardier CS300” lidmašīnu iegādi. Tādējādi “airBaltic” kopumā pasūtīja 20 šādus lidaparātus.

Saskaņā ar iepriekš izskanējušo informāciju, viena tāda lidmašīna Latvijas uzņēmumam izmaksās aptuveni 73 miljonus ASV dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti