«airBaltic» pasūta četras apmācību lidmašīnas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aviokompānijas "airBaltic" meitasuzņēmums “airBaltic Training” pasūtījis “Diamond Aircraft” trīs viena dzinēja DA40 NG apmācību lidmašīnas un vienu divu dzinēju DA42-VI apmācību lidmašīnu, kas paredzētas lidsabiedrības nesen izveidotajai “airBaltic Training” Pilotu akadēmijai. Līgums paredz "airBaltic Training" iespēju no “Diamond Aircraft” iegādāties vēl 11 lidmašīnas, informēja “airBaltic”.

Papildus tam “airBaltic Training” pasūtījusi arī DSIM lidošanas apmācības simulatoru. Plānots, ka lidmašīnas sāks piegādāt 2018.gada maijā.

Kā norāda ziņu portāls Eng.lsm.lv, saskaņā ar lidaparātu cenu salīdzināšanai izveidoto mājaslapu DA40 maksā apmēram 250-300 tūkstoši eiro, savukārt DA42 – apmēram 450-500 tūkstoši eiro. Tātad par četriem lidaparātiem cena varētu būt 1,1-1,5 miljoni eiro. Te gan netiek ņemtas vērā iespējamās atlaides par vairāku lidaparātu iegādi vai papildu izmaksas, piemēram, par lidaparātu tehnisko apkopšanu.

Tikmēr “airBaltic” norādīja, ka “investīcijas šajā projekta daļā sasniedz vairāk nekā divus miljonus eiro”.

Pasūtītās lidmašīnas aprīkotas ar degvielu taupošajiem “AE300 Jet-A1” dzinējiem un jaunāko “Garmin NXi” stikla kabīni, kā arī ar lidojumu apmācības iekārtām, norādīts paziņojumā. „Mēs esam pārliecināti, ka “Diamond Aircraft” ir drošākās un modernākās apmācību lidmašīnas, kādas šobrīd pieejamas,” paziņojumā medijiem norādīja “airBaltic Training” valdes loceklis Pauls Cālītis.

Pilotu akadēmijā esot saņemti vairāk nekā 200 pieteikumu no potenciālajiem studentiem, un tiks izraudzīta pirmā klase ar 12 studentiem. Teorētiskā apmācība sāksies martā, bet pēc aptuveni trīs mēnešiem studentiem jau būs iespēja izmantot vienu no pilnīgi jaunajiem apmācību lidaparātiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti