«airBaltic» par nepilniem 50 000 eiro pārbaudīs auditorkompānija «KPMG Baltics»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" 2011.-2015.gada darbības padziļinātā izpēte uzticēta auditorkompānijai "KPMG Baltics", kas par šo pakalpojumu saņems nepilnus 50 000 eiro, informē Satiksmes ministrijā (SM).

SM valsts sekretārs Kaspars Ozoliņš atgādina, ka valdība pērn novembrī uzdeva ministrijai piesaistīt neatkarīgu ekspertu, lai padziļinātu izpētītu nacionālās aviokompānijas "airBaltic" 2011.-2015.gada darbību.

Auditorkompānijai būs jāvērtē "airBaltic" padomes un valdes darbība, kā arī jāsniedz atzinums par uzņēmuma biznesa plānā "Horizon 2021" definēto mērķu un sasniedzamo rezultātu atbilstību faktiskajai situācijai.

Atsaucoties SM uzaicinājumam, savus piedāvājumus "airBaltic" padziļinātai izpētei iesniedza četras lielākās Latvijā darbojošās starptautiski atzītās auditorkompānijas. No tām izvēlēta "KPMG Baltics", kas visu darba apjomu piedāvāja paveikt par zemāko cenu - tā nesasniedz 50 000 eiro (bez PVN), klāsta SM.

"KPMG Baltics" darījumu konsultāciju direktore Jūlija Māsāne-Ose norāda, ka auditorkompānijas uzdevums ir līdz maija sākumam izvērtēt "airBaltic iepriekšējo piecu gadu darbības rezultātus un novērtēt jauno biznesa plānu.

Māsāne-Ose atzīmē, ka aviokompānijas izpētē un gala ziņojuma izstrādē piedalīsies arī "KPMG" aviācijas nozares eksperti no Lielbritānijas ar starptautisku pieredzi līdzīgās ekspertīzēs, piemēram, "Wizz Air", "Air Berlin" un "Monarh Group."

Saskaņā ar valdības lemto auditorkompānijas darbu apmaksās no "Air Baltic Corporation" līdzekļiem.

Jau ziņots, ka SM novembra beigās sāka darbu pie starptautiskas auditoru kompānijas piesaistes. Tai būs jāizvērtē nacionālās aviokompānijas «airBaltic» valdes un padomes darbs un tas, vai investoru piesaistes process ir bijis atbilstošs valsts interesēm.

Kā zināms, finanšu investora meklēšanas procesā satiksmes ministra amatu Laimdotas Straujumas ("Vienotība") vadītajā valdībā zaudēja Anrijs Matīss ("Vienotība"). Viņa demisiju pieprasīja Straujuma, jo uzskatīja, ka "ministrs novilcināja darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībai".

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis ("Vienotība"), kurš pēc Matīsa demisijas pildīja satiksmes ministra amata pienākums, iepriekš atzina, ka piesaistītajai starptautiskajai auditoru kompānijai būs jāpaveic divi uzdevumi. Pirmkārt, jāizvērtē tas, vai “airBaltic” valdes un padomes darbs ir bijis atbilstošs komerclikumā noteiktajam, vai tās ir rīkojušas tā, kā tas būtu jādara rūpīgam un gādīgam saimniekam. Savukārt otrs uzdevums sevī ietvers investoru piesaistes procesa izvērtēšanu, nosakot, vai tas ir bijis atbilstošs valsts interesēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti