«airBaltic» lidojumu pieprasījums maijā zems

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

"airBaltic" lidojumu pieprasījums jau no 13. maija pašlaik ir zems, pastāstīja aviokompānijas pārstāvis Didzis Rudmanis.

"airBaltic" pārstāvis Didzis Rudmanis
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

Pašlaik iespējams nopirkt biļetes lidojumiem uz dažādiem galamērķiem jau nākamajā nedēļā. Tostarp uz tādām valstīm, kurās Covid-19 izplatība ir ļoti plaša, piemēram, Krieviju un Franciju.

Krievijā katru dienu atklāj ap 10 000 jaunu inficēto. Uz Maskavu un no Maskavas pieejami lidojumi jau no 13. maija katru dienu. Cena – aptuveni 70 eiro katrā virzienā.

Rudmanis skaidroja, ka visi plānotie lidojumi notiks tikai ierobežojumu atcelšanas gadījumā.

"Kad ierobežojumi tiks atcelti, "airBaltic" lidojumus atsāks pakāpeniski. Tas nozīmē, ka sākotnēji ar piecām "airBaltic" lidmašīnām tiks veikti reisi uz desmit pasažieru pieprasītiem galamērķiem, kur lidojumi ir atļauti. Ar katru nākamo nedēļu tad ir papildus lidmašīnas, un galamērķi atgriezīsies lidojumu grafikā. Starp galamērķiem, uz kuriem lidojumi atsāksies jau maijā, ir Amsterdama, Oslo, Londona, Frankfurte un citi. Pašlaik biļešu pārdošanas rādītāji ir ļoti zemi. Tiesa, pēdējās nedēļas, pusotras laikā tie ir nedaudz palielinājušies. Taču sagaidām, ka tas strauji mainīsies brīdī, kad "airBaltic" atsāks lidojumus," stāstīja Rudmanis.

Pašlaik uzņēmumam "airBaltic" ir vairāk nekā 500 000 aktīvu rezervāciju nākotnes lidojumiem vasarā un rudenī. Pasažieriem lidmašīnās dalīšot dezinfekcijas salvetes un sejas aizsargmaskas, arī par darbinieku drošību būšot padomāts.

Par pasažieru pārvadāšanas ierobežojumu atcelšanu valdība lems ceturtdien.

KONTEKSTS:

Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai Latvijā no 13. marta līdz 12. maijam izsludināta ārkārtējā situācija. Tās laikā cita starpā ir apturēti starptautiskie pasažieru pārvadājumi. Šajā laikā starptautiskie pasažieru lidojumi notiek tikai ar īpašu satiksmes ministra atļauju, un tāpēc lidosta "Rīga" ir gandrīz tukša. Tikmēr nacionālā aviokompānija "airBaltic" gatavojas, lai jau 13. maijā atsāktu regulāros lidojumus. Satiksmes ministrs iztiecies, ka 13. maijā Latvijā varētu atsākties starptautiskie pasažieru gaisa un jūras pārvadājumi, bet no 18. maija arī starptautiskie pasažieru pārvadājumi sauszemē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti