«airBaltic» lidmašīnu floti aprīkos ar interneta pieslēgumu «Starlink»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" aprīkos visu tās "Airbus A220-300" lidmašīnu floti ar "SpaceX" interneta pieslēguma sistēmu "Starlink", informēja "airBaltic". 

Drīzumā ikvienam pasažierim būs iespēja izmantot bezmaksas ātrgaitas internetu visos "airBaltic" lidojumos bez reģistrācijas – no brīža, kad pasažieri iekāps lidmašīnā, viņiem būs pieejams interneta savienojums, norādīja uzņēmumā. 

Kompānijas "SpaceX" izstrādātais "Starlink" nodrošina ātrgaitas, platjoslas internetu vairāk nekā 40 valstīs visā pasaulē, un pagājušajā gadā sāka apkalpot komerciālās lidmašīnas ar ātrgaitas internetu lidojumu laikā. 

Ar satelītiem, kas atrodas Zemes orbītā 550 kilometru (km) augstumā, kas ir vairāk nekā 65 reizes tuvāk par parastajiem ģeostacionārajiem satelītiem, "Starlink" sasniedz ievērojami lielāku pārraides ātrumu. "Starlink" var nodrošināt līdz 350 megabaitiem sekundē ātru interneta savienojumu lidmašīnām, ļaujot visiem pasažieriem vienlaikus piekļūt straumēšanas spējīgam internetam un lidojuma laikā veikt darbības, kas iepriekš nebija iespējamas, – videozvani, tiešsaistes spēles, virtuālie privātie tīkli un daudz kas cits.

"airBaltic" izpilddirektors Martins Gauss norādīja: "Drīzumā "airBaltic" kļūs par pirmo lidsabiedrību Eiropā, kas savās lidmašīnās piedāvās ātrgaitas, neierobežotu un bezmaksas satelīta internetu. Mēs turpinām uzlabot pakalpojumu klāstu mūsu pasažieriem, kuri drīz varēs izmantot šo interneta savienojumu mūsu lidojumos "airBaltic" tīklā Eiropā un ārpus tās. (..) Tā kā mums ir tirgū modernākās lidmašīnas, nākamais loģiskais solis ir ieviest modernāko interneta risinājumu šai flotei," piebilst Gauss.

"Starlink" pārdošanas viceprezidents Džonatans Hofellers atzīmēja: "Ar "Starlink" ātrgaitas internetu "airBaltic" pasažieriem internets būs vienlīdzīgs ar to, ko viņi izmanto mājās. Klienti atradīsies lidmašīnā, un internets vienkārši darbosies, padarot dažādu iepriekšējo reģistrāciju radīto stresu un lielu failu lejupielādi pirms lidmašīnas pacelšanās par pagātni."

"airBaltic" sadarbosies ar "SpaceX", lai iegūtu nepieciešamo lidmašīnas tipa sertifikācijas papildu apstiprinājumu. 

Šī produkta uzstādīšanu visai "airBaltic" "Airbus A220-300" flotei paredzēts uzsākt šogad.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti