Panorāma

Vienojas par kopīgiem militāriem iepirkumiem

Panorāma

Eiropa sola neaizmirst Ukrainu

"airBaltic" jauno lidmašīnu piegādi atliek uz novembri

«airBaltic» jauno lidmašīnu piegādes atliek uz novembri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Jaunās “Bombardier CS300” lidmašīnas nacionālā aviosabiedrība “airBaltic” no Kanādas ražotāja varētu saņemt šā gada novembra beigās. To intervijā Latvijas Televīzijai pavēstīja aviosabiedrības prezidents Martins Gauss. 

Iepriekš “Bombardier” jaunās lidmašīnas solīja piegādāt septembrī.

Pēc Gausa teiktā, kavējumus rada dzinēju piegādātājs – ASV kompānija “Pratt & Whitney”, kas aizvien nav spējusi piegādāt “Bombardier” tādus dzinējus, kuri atbilstu tehniskajās specifikācijās noteiktajām prasībām. Šī iemesla dēļ kavējas jau pasūtīto lidaparātu montāža.

“Gadā mēs vienojāmies par piegāžu datumu katrai lidmašīnai. Gadījumā, ja būs kavēšanās, mums ražotājs garantē finanšu kompensācijas,” sacīja Gauss.  

“Jaunu lidaparātu montāžā šāda atlikšana ir ierasta lieta. Jāteic gan, ka šī kavēšanās nav pārāk gara. Mēs jaunās lidmašīnas gaidījām septembrī vai oktobrī. Ja tās tiek piegādātas vēlāk, tad tā nav pārāk liela kavēšanās,” uzskata Gauss.

Cik liela varētu būt kompensāciju summa, Gauss neatklāj.

Šogad “airBaltic” plāno saņemt divas jaunas lidmašīnas, bet turpmāko gadu laikā “airBaltic” flote tiks papildināta vēl ar 18 lidaparātiem.

Jau ziņots, ka "CS300" lidaparātu ražošanas sākšana atpalika no grafika. Līgumu par to iegādi "airBaltic" un Kanādas ražotājs parakstīja 2012.gadā, un tas paredzēja, ka pirmie lidaparāti "airBaltic" rīcībā nonāks 2015.gada pēdējā ceturksnī. Taču termiņš pagarināts un šie lidaparāti tiek gaidīti šā gada rudenī.

Vispirms "airBaltic" pasūtīja desmit lidmašīnas, ko papildināja vēl ar trijām. Šā gada aprīlī aviokompānija parakstījusi līgumu par vēl septiņu “Bombardier CS300” lidmašīnu iegādi. Tādējādi “airBaltic” kopumā pasūtīja 20 šādus lidaparātus.

Saskaņā ar iepriekš izskanējušo informāciju, viena tāda lidmašīna Latvijas uzņēmumam izmaksās aptuveni 73 miljonus ASV dolāru. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti