«airBaltic» izpilddirektors Gauss krīzes laikā atsakās no algas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas lidsabiedrības "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss krīzes laikā pilnībā atteiksies no sava atalgojuma, lai atbalstītu uzņēmuma centienus pārvarēt šo ārkārtējo situāciju, informēja "airBaltic".

"Sākot no aprīļa un līdz brīdim, kad mēs atkal varēsim atsākt regulāros lidojumus, es atsakos no sava atalgojuma. Arī padomes un valdes locekļi un priekšsēdētāji, kā arī vadītāji jau brīvprātīgi piekrituši samazināt savu atalgojumu par 20%," norādīja Gauss.

Gausa iesniegtā amatpersonas gada ienākumu deklarācija par 2018. gadu liecināja, ka viņš 2018. gadā nopelnīja 1,302 miljonus eiro, kas bija par 12,2% vairāk nekā 2017. gadā. Tostarp 578 490 eiro bijis atalgojums "airBaltic", kas bija par 0,1% mazāk nekā 2017.gadā. Savukārt prēmijās Gauss saņēma 669 436 eiro, kas bija par 22% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina LETA pieejamā informācija.

Aviokompānijā norādīja, ka pašreizējā koronavīrusa krīze pasaulē un tās radītā ietekme uz aviācijas nozari likusi aviosabiedrībām pārtraukt lidojumus. Šīs krīzes radītā trieciena dēļ debesīs atrodas aizvien mazāk lidmašīnu. "airBaltic" šobrīd strādā pie tā, lai spētu atsākt regulāros lidojumus, tiklīdz tas būs iespējams un atkal parādīsies pieprasījums pēc ceļošanas.

KONTEKSTS:

Koronavīrusa dēļ "airBaltic" kopumā atcēlusi 580 lidojumus laika posmā no 9. marta līdz 31. maijam. "airBaltic" Nodarbinātības valsts aģentūrā pieteicis aptuveni 400 darbinieku kolektīvo atlaišanu. Uzņēmumā kopumā strādāja 1 786 darbinieki.

Latvijas valstij pieder 80,05% "airBaltic" akciju, bet finanšu investoram, Dānijas uzņēmējam Larsam Tūsenam piederošajam "Aircraft Leasing 1" - gandrīz 20% akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti