«airBaltic» investoru izbrīnījusi vietējo mediju attieksme

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Potenciālo aviosabiedrības "airBaltic" investoru Ralfu Dīteru Montagu-Girmesu Latvijā izbrīnījusi vietējo mediju attieksme, intervijā aģentūrai LETA norāda investors.

Viņš ar ironiju demonstrē kādu pārsūtītu rakstu no vietējiem medijiem, kur norādīts, ka viņš - investors - ir normāls cilvēks, jo viņš neēd bērnus.

Jautāts, kāpēc Latvijā pret viņu sacelta tāda ažiotāža, Montags-Girmess skaidro, ka "airBaltic" darbība nodrošina nozīmīgu iekšzemes kopprodukta daļu un Latvija ir priviliģētā stāvoklī, jo tai ir šāds pārvadātājs, kura darbība aptver plašas teritorijas. "Nav aizmirsts stāsts par bijušo "airBaltic" vadītāju Bertoldu Fliku, turklāt kompānijas izpilddirektors ir vācietis Martins Gauss. Un tagad atkal vācietis. Varbūt cilvēkiem sāk uzdot nervi. Pārāk daudz vāciešu. Taču esmu noslēdzis līgumu ar Satiksmes ministriju par konfidenciālas informācijas neizpaušanu. Par sevi es atbildu un no sevis nebaidos. Ja sabiedrībā ir kādas baumas, tad cilvēkiem šķiet, ka aiz viņu mugurām notiek necaurskatāmas lietas. Sabiedrībā temperatūra paaugstinās. Taču valdības lēmums ir pieņemts, un es tagad varu stāties preses priekšā un runāt par saviem nodomiem," skaidro potenciālais investors.

Salīdzinot ar citām valstīm, viņu esot pārsteigusi vietējo sabiedrisko mediju attieksme. Vienlaikus viņš nejūtas tiesīgs komentēt Latvijas politisko situāciju. "Varu komentēt Vācijas politisko situāciju, kur man ir balsstiesības," uzsver Montags-Girmess.

Kā ziņots, Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) sagaida, ka nākamnedēļ valdības sēdē tiks izskatīti gan sagatavotie priekšlikumi par investoru piesaisti aviokompānijai "airBaltic", gan arī investīciju līguma projekts ar jau apstiprināto investoru no Vācijas.

Straujuma  pastāstīja, ka pirmdien, 16.novembrī, satiksmes ministra pienākumu izpildītājs kopā ar Satiksmes ministrijas valsts sekretāru Kasparu Ozoliņu un ministrijas ierēdniecību iesniegs viņai variantus, kas šīs nedēļas laikā ir sagatavoti.

Uzsverot, ka absolūti atbalsta investora nepieciešamību, Straujuma atgādināja, ka par konkrēto investoru - Montagu-Girmesu - lēmumu pieņēmusi visa valdība kopā. "Es nepārskatīju valdības lēmumu, bet es lūdzu Satiksmes ministriju (SM) pirms līguma noslēgšanas atnest to un parādīt valdībā," skaidroja premjerministre. Minēto līguma projektu otrdien paredzēts skatīt reizē ar SM piedāvātajiem variantiem.

Kā vēstīts, Ministru kabinets 3.novembrī pēc četru stundu apspriešanās lēma atbalstīt "Prudentia" atrasto nacionālās aviokompānijas "airBaltic" investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij attiecīgi būtu jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu.

Nākamajā dienā Ministru prezidente pieprasīja sava partijas biedra, satiksmes ministra Anrija Matīsa (V) demisiju.

Patlaban koalīcijas partneri nav pauduši atbalstu 80 miljonu eiro aizdevuma izsniegšanai nacionālajai lidsabiedrībai "airBaltic".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti