«airBaltic» investora līgumu parakstīs janvārī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līgums ar jauno „airBaltic” investoru Ralfu Dīteru Montāgu-Girmesu tiks parakstīts janvārī, ziņo aviokompānija „airBaltic”.

Vēl pirms tam „airBaltic” vēlas nokārtot visus jautājumus saistībā ar „Bombardier CS300” lidmašīnu pasūtījumu.

„Mēs pēdējo gadu laikā esam sasnieguši ievērojamus rezultātus, un ar jaunajām investīcijām mēs tagad varam koncentrēties uz mūsu paplašināšanos un konsolidēšanos Baltijas aviācijas tirgū," paziņojumā presē skaidro izpilddirektors Martins Gauss. "Jaunais kapitāls tiks izmantots, lai investētu jaunās lidmašīnās, nevis lai tās nomātu, tādējādi sniedzot "airBaltic" priekšrocību izmaksu ziņā, kas ir svarīga mūsu biznesa plāna "Horizon 2021" daļa,” pauž "airBaltic" vadītājs.

Jau ziņots, ka valdība sēdē 3.novembrī aiz slēgtām durvīm pēc vairāk nekā četru stundu diskusijām akceptēja finanšu konsultanta "Prudentia" atrasto investoru Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic". Satiksmes ministrs Anrijs Matīss informēja, ka apstiprinātais investors Ralfs Dīters Montāgs-Girmess aviokompānijā ieguldīs 52 miljonus eiro, bet valsts - 80 miljonus eiro.

Šis gan būs pagaidu jeb finanšu investors aviokompānijā - Satiksmes ministrijai uzdots divu gadu laikā atrast stratēģisko investoru uzņēmumam.

Ministru prezidente nolēma pieprasīt Matīsa demisiju. Iemesls demisijas pieprasīšanai ir “ministra novilcinātās darbības, laicīgi neiepazīstinot valdību ar nepieciešamajām rīcībām valsts nacionālās aviokompānijas "airBaltic" attīstībai, kā arī uzraudzības trūkums par aviokompānijas stratēģisko virzību, tādējādi, iespējams, neizmantojot visas potenciālās iespējas."

Vēstīts, ka Montāgs-Girmess jau ilgus gadus ar biznesu nodarbojas Krievijā, un viens no tiem ir saistīts ar Krievijā ražoto lidmašīnu pārdošanu. Intervijā Krievijas žurnālam „Medveģ” 2010.gadā viņš atzina, ka savulaik bijis Vācijas izlūkdienesta darbinieks, tomēr, redzot, ka aukstais karš esot beidzies, nolēmis pievērsties biznesam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti