«airBaltic»: «Estonian Air» darbības pārtraukšana ļaus sekmīgāk īstenot mūsu plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Igaunijas aviokompānijas „Estonian Air” lēmums pārtraukt darbību pēc Eiropas Komisijas lēmuma likt tai atmaksāt valsts saņemto palīdzību dos priekšrocības Latvijas nacionālajai aviokompānijai „airBaltic” un ļaus sekmīgāk īstenot lidsabiedrības jau iepriekš apstiprināto biznesa plānu, kas paredz paplašināties Baltijas tirgū.

Tā Latvijas Radio norādīja „airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

„airBaltic” nolēmusi piedāvāt vairāk maršrutu no Tallinas un darīt visu iespējamo, lai palīdzētu pasažieriem, kurus ietekmējusi iespējamā Igaunijas aviokompānijas darbības pārtraukšana.

„Tā notikumu secība ir ārkārtīgi labvēlīga „airBaltic” un mūsu jaunajam biznesa plānam. Un, protams, arī igauņiem, jo tā sola jaunus savienojumus Igaunijai, un mēs šobrīd varam sekmīgāk piedāvāt Igaunijas klientiem savu produktu," saka "airBaltic" pārstāvis Jānis Vanags.

Viņš ir piesardzīgs, vērtējot nākotni, tomēr apgalvo, ka "airBaltic" paliks spēcīgākā aviokompānija Baltijā. "Šobrīd vēl ir pāragri spriest, kā situācija izvērtīsies ilgtermiņā. Mēs uzskatām, ka arī Igaunijas valdība, nolemjot ieguldīt līdzekļus jaunā aviokompānijā, kaut kādā veidā reaģēja uz „airBaltic” jauno biznesa plānu. Jo viņi redzēja, ka „airBaltic” tepat, kaimiņos, uzmanīgi skatās uz Igaunijas tirgu. Protams, šobrīd mums vēl būs jāizvērtē, kādu ietekmi uz Igaunijas tirgu atstās jauna kompānija, bet pilnīgi noteikti varu pateikt, ka jauna kompānija arī Igaunijā, pēc visām pazīmēm, nebūs lielāka vai spēcīgāka par „airBaltic”. Jo tirgus ir tik liels, cik tas ir, bet „airBaltic” pieeja ir koncentrēties nevis uz vienu tirgu vien, bet uz visiem trim Baltijas reģiona tirgiem. Bez šaubām, tas mums dod konkurences priekšrocības un ļauj piedāvāt lētākus lidojumus arī igauņiem," turpina Vanags.

Viņš uzsver, ka jau šobrīd "airBaltic" ir mainījusi savu darba plānu attiecībā uz Igauniju. "Mēs jau šajā nedēļas nogalē, jau prognozējot izmaiņas tirgū, piedāvājam igauņiem lielākas lidmašīnas, lai viņi var aizlidot un atlidot uz mājām – 76 vietu lidmašīnas nomainījām uz lielākiem „Boeing”, patiesībā dubultojām sēdvietas lidmašīnās. Mēs arī viņiem šobrīd piedāvājam īpašu cenu kampaņu, kas mērķēta tieši uz Igaunijas tirgu. Un arī tiem, kam ir „Estonian Air” biļete, bet viņi nevar atlidot, ir tā saucamās „glābšanas cenas”. Viņi var atnākt ar savu biļeti un mēs viņus par īpašu, pazeminātu cenu varam atvest mājās," norāda Vanags.
"airBaltic" patlaban piedāvā četrus tiešos maršrutus no Tallinas - uz Rīgu, Berlīni, Parīzi un Vīni.

Ziņots, ka pēc Eiropas Komisijas (EK) secinājuma, ka Igaunijas valsts sniegtais atbalsts aviokompānijai "airBaltic" ir konkurenci kropļojošs un negodīgs pret citām aviokompānijai, kas šādu atbalstu nesaņem, "Estonian Air" nolēma pārtraukt savu darbību. EK lika aviokompānijai atmaksāt Igaunijas valstij iepriekš saņemtos 85 miljonus eiro, kā arī samaksāt procentus. Turklāt EK liedza "Estonian Air" saņemt 40 miljonu lielu finansējumu resktrukturizācijai. Aviokompānijai nebija tik lielu līdzekļum lai atmaksātu agrāk no valdības saņemto finansējumu, tāpēc tā savu darbu pārtrauca.

Uzreiz svētdien darbu sāka jauna Igaunijas dibināta kompānija "Nordic Aviation Group".

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti