«airBaltic» darbinieku skaitu samazinās vēl par 100 cilvēkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas lidsabiedrība "airBaltic" darbinieku skaitu samazinās vēl par 100 cilvēkiem, tadējādi kopumā ietekmējot 350 strādājošo, liecina uzņēmuma paziņojumus.

"Sakarā ar koronavīrusa krīzes attīstību pasaulē un tās ietekmi uz "airBaltic" maršrutu tīklu, uzņēmums ir spiests uz laiku vēl vairāk samazināt darbinieku skaitu, galvenokārt lidmašīnas apkalpes, vēl par 100 cilvēkiem, tādējādi, iekļaujot 11. martā publiskotās izmaiņas, kopumā ietekmējot līdz pat 350 darbinieku. Lidsabiedrība centīsies rast brīvprātīgus risinājumus, piedāvās bezalgas atvaļinājumus, pārbaudes laika saīsināšanu vai arī īstenos darba uzteikšanu," teikts kompānijas paziņojumā.

Koronavīrusa dēļ "airBaltic" kopumā atcēlusi 580 lidojumus laika posmā no 9. marta līdz 31. maijam. Veselības un drošības apsvērumu dēļ, kā arī atbildīgo iestāžu darbības ietekmē uz laiku atcelti visi reisi uz Itāliju un Izraēlu. Lidsabiedrība uzsver, ka "airBaltic" ir detalizēti izstrādāts krīzes plāns dažādām ekonomiska un operacionāla rakstura krīzēm. Kopš 28. februāra uzņēmumā izveidota "C19AG" darba grupa, kas regulāri izvērtē aktuālāko informāciju un pieņem attiecīgos lēmumus.

KONTEKSTS:

"airBaltic" saistībā ar jaunā koronavīrusa dēļ atceltajiem lidojumiem samazinās sēdvietu kapacitāti un strādājošo skaitu. Darbinieku skaits uz laiku tiks samazināts par aptuveni 250 cilvēkiem, liecina aviokompānijas paziņojums medijiem.

"airBaltic" norādīja, ka aviokompānija nākamajos trīs mēnešos turpinās samazināt tās sēdvietu kapacitāti, ņemot vērā pašreizējo koronavīrusa krīzi pasaulē un nepārtrauktās izmaiņas uzņēmuma maršruta tīklā. Uzņēmumā kopumā strādā 1 786 darbinieki, informēja "airBaltic".

Jaunais koronavīruss "Covid-19" sāka izplatīties 2019. gadā Ķīnas centrālās daļas pilsētā Uhaņā, kurā dzīvo 11 miljoni cilvēku. Lai nepieļautu vīrusa izplatību, Ķīna paziņojusi par valsts mēroga ierobežojumiem. Pasaules Veselības Organizācija saistībā ar Ķīnas koronavīrusu izsludinājusi augstāko starptautisko ārkārtas stāvokli veselības aizsardzības jomā.  

Vīruss izplatījies arī ārpus Ķīnas, tostarp vairākās Eiropas valstīs. "Covid-19" konstatēts arī Latvijā un pārējās Baltijas valstīs.

Starptautiskās organizācijas vērš uzmanību uz to, ka jaunais "Covid-19" koronavīruss izraisīs ekonomiskās izaugsmes palēnināšanos. Turklāt pesimistiskākie scenāriji liecina pat par pirmo globālo ekonomisko lejupslīdi kopš finanšu krīzes pirms vairāk nekā desmit gadiem. Tas ietekmēs arī Latviju, un vienas no pirmajām no koronavīrusa cieta aviopārvadājumu un tūrisma nozares.

Marta sākumā Latvijas Tūrisma operatoru un aģentu asociācija informēja, ka puse jeb 50% visu marta ceļojumu ir atcelti cilvēku pārlieku lielas piesardzības dēļ, kas saistīta ar koronavīrusu "Covid-19".

Ieteikumi un rekomendācijas, biežāk uzdotie jautājumi un atbildes par koronavīrusa izraisīto uzliesmojumu pieejami Veselības ministrijas tīmekļvietnēSlimību profilakses un kontroles centra tīmekļvietnē, kā arī IZM tīmekļvietnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti