Dienas ziņas

VK šogad īpaši kritizē tēriņus iekšlietu struktūrās

Dienas ziņas

Māsām beidzot sava "sarunvārdnīca"

Lidostā "Rīga" atsākas rosība

«airBaltic» cer pēc iespējas ātrāk paplašināt lidojumu tīklu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Līdz ar pakāpenisku starptautisko lidojumu atjaunošanu lidostā "Rīga" atkal parādījusies dzīvība. Bez Lietuvas un Igaunijas, uz kurām Latvijas atjaunojusi pasažieru pārvadājumus, Satiksmes ministrija atļāvusi arī reisus uz Frankfurti un Oslo, un nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" cer pēc iespējas ātrāk lidojumu tīklu paplašināt vēl vairāk. Tiesa, kā lidmašīnās, tā lidostā jāievēro stingri drošības pasākumi, un iedzīvotāji tiek aicināti arī turpmāk rūpīgi izvērtēt nepieciešamību doties uz ārzemēm.

Ar stingriem piesardzības pasākumiem atsākas pasažieru pārvadājumi lidostā "Rīga"
00:00 / 03:50
Lejuplādēt

Pēc vairāk nekā divu mēnešu pārtraukuma nacionālā lidsabiedrība "airBaltic" atsākusi plānveida lidojumus. Lai arī maz, lidostā atgriežas cilvēki – dienas vidū ielidojis reiss no Viļņas, drīz pēc tam jāpaceļas lidmašīnai uz Tallinu. Daļai reisa pasažieru tas būs tranzīta punkts pa ceļam uz īsto galamērķi.

"airBaltic" atsācis lidojumus ne tikai uz Lietuvu un Igauniju. Ar īpašu Satiksmes ministrijas (SM) atļauju turpmākajās dienās plānoti arī reisi uz Oslo Norvēģijā un Frankfurti Vācijā. Šādu lēmumu Satiksmes ministrija pieņēmusi pēc konsultācijām ar uzņēmējiem.

"Mēs identificējām divus galvenos virzienus – tā ir Norvēģija, kur ir liels pieprasījums mūsu cilvēkiem doties darba darīšanās, un tā ir Rietumeiropa, un Frankfurte ir ļoti labs tranzīta mezgls, no kura tālāk doties uz Beniluksa valstīm, Franciju, arī Kopenhāgenu, Stokholmu. Tur ir daudz savienojumu, ko nodrošina citas aviokompānijas arī uz citiem kontinentiem," sacīja  satiksmes ministrs Tālis Linkaits ("Jaunā konservatīvā partija").

No visām trīs Baltijas valstīm kopā "airBaltic" atsācis lidot uz desmit galamērķiem. Pagaidām gan izmantos tikai trīs lidmašīnas, pasažierus nesēdinās blakus un viņiem dalīs medicīniskās maskas. Gan darbiniekiem, gan apmeklētājiem tās būs obligātas arī pašā lidostā, jo vadība atzīst – pilnīgi visur nodrošināt 2 metru distanci nebūs iespējams. Ja maskas tomēr nebūs līdzi, to varēs iegādāties arī pašā lidostā izvietotos automātos.

Lidosta noteikusi komersantiem maskas cenu griestus – divi eiro gabalā. Sejas maskas priekšdienām varēs saņemt arī “airBaltic” lidojumos, kur tās būs jāvalkā visu laiku. Pirmajās dienās “airBaltic” lido tikai ar trim lidmašīnām, bet pie labvēlīgiem apstākļiem cer maršrutu skaitu līdz gada beigām palielināt līdz 50, saka “airBaltic” prezidents Martins Gauss.

"Pirmie rādītāji ir iepriecinoši: kopš pagājušajā nedēļā atsākām tirgot biļetes, rezervācijas pieauga par 300%, tā ka pieprasījums ir. Daži lidojumi šodien jau ir izpārdoti, citi ir gandrīz tukši, un tā kādu laiku būs. Jaunus maršrutus centīsimies atvērt atkarībā no vēsturiskā pasažieru pieprasījuma," teica Gauss.

Pirms drošības kontroles uzstādīta arī termo kamera, kas visiem pasažieriem mērīs temperatūru. Ja tā pārsniegs 37,8 grādus, "airBaltic" lidmašīnās iekāpšana tiks liegta. Jāņem vērā, ka visiem, kuri Rīgā ielidos no galamērķiem ārpus Baltijas, būs jāievēro 14 dienu pašizolācija. Taču Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) no šodienas lidostā uz vietas vairs neveiks “Covid-19” analīzes. Lidostas vadība sola meklēt risinājumu, iespējams, sadarbībā ar privātām laboratorijām.

"Mēs diemžēl saņēmām šo informāciju dažas stundas atpakaļ, ka NMPD punkti vairs neatradīsies lidostā. Mēs meklēsim alternatīvās iespējas un varbūt griezīsimies arī pie kādām privātām laboratorijām nodrošināt šo iespēju," pauda lidostas "Rīga" valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa.

KONTEKSTS:

Pēc Latvijas valdības lēmuma no 15.maija atļaut starptautiskos pasažieru aviopārvadājumus uz Baltijas valstīm, kā arī pēc visu nepieciešamo atļauju saņemšanas, "airBaltic" pirmdien atsāka tiešos lidojumus no Rīgas uz Tallinu un Viļņu. Tāpat lidsabiedrībai atļauts katru dienu līdz 9.jūnijam veikt lidojumus uz Oslo un Frankfurti.

Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju līdz 9.jūnijam ir izsludināta ārkārtējā situācija.

Vēlmi atsākt lidojumus no Rīgas lidostas izrādījusi arī Ungārijas zemo cenu lidsabiedrība "Wizzair", Somijas lidsabiedrība "Finnair" un Baltkrievijas lidsabiedrība "Belavia", pirmdien žurnālistiem pastāstīja VAS "Starptautiskā lidosta "Rīga"" valdes priekšsēdētāja Odiņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti