«airBaltic» cer atsākt lidojumus jau maijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" cer jau pēc mēneša atsākt pasažieru pārvadājumus ar piecām lidmašīnām un līdz pat 12 galamērķiem. Tā Igaunijas medijiem saka "airBaltic" prezidents un izpilddirektors Martins Gauss.

Lai atsāktu lidojumus, nepieciešama valdības atļauja, tādas šobrīd nav, bet kompānija plāno lidojumus atsākt maijā, lai gan konkrētus datumus vēl neatklāj.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" pēc Ārlietu ministrijas (ĀM) pieprasījuma un ar Satiksmes ministrijas atļauju 22. aprīlī izpildīs speciālo reisu no Rīgas uz Oslo, kā arī atpakaļ. Ar katru no šiem reisiem vienā virzienā būs iespējams atceļot līdz 140 pasažieriem, informēja aviokompānijā.

Nākamajās nedēļās tiks rīkoti jauni repatriācijas reisi - katru nedēļu pa diviem -, lai mājās nogādātu Latvijas valstspiederīgos

KONTEKSTS:

ĀM kopš 17. marta pavisam organizēja 21 repatriācijas avioreisu, ar ko Latvijā atgriezās 2276 cilvēki. Taču krietni lielāks skaits atgriezās pa citiem ceļiem, tostarp ar prāmjiem no Vācijas un Skandināvijas, kā arī caur kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju. Vairums Latvijas ceļotāju, kuri vēlējās no ārzemēm atgriezties dzimtenē, to ir izdarījuši. Tādēļ ĀM martā izbeidza rīkot papildu repatriācijas avioreisus.

Taču dažādās tālās un eksotiskās vietās vēl "iesprūduši" vairāki Latvijas valstspiederīgie. Tādēļ plānoti vēl astoņi jauni repatriācijas reisi - katru nedēļu pa diviem. Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs ("Jaunā Vienotība") iepriekš atzina, ka neatliekama ir 312 Latvijas valstspiederīgo repatriācija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti