Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Ievu Betkeri

Intervija ar Jāni Vanagu

«airBaltic»: Aviācijas nozares streiki šovasar, iespējams, vajās Eiropas ekonomiku

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Aviācijas nozares streiki pēdējos gados kļuvuši par hronisku problēmu un šogad Eiropas ekonomiku, iespējams, tie īpaši ietekmēs, intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” sacīja aviokompānijas “airBaltic” Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags.

Vācijas arodbiedrība “Ver.di” izsludinājusi streiku, kurā piedalīsies apmēram divi tūkstoši Berlīnes lidostu darbinieku.  Berlīnes Tēgeles un Šēnefeldes lidostu darbinieki pieprasa palielināt algas un nodrošināt labākus darba apstākļus.  Plānots, ka akcija ilgs 25 stundas, taču to var pagarināt.

Protesta akcijas laikā tiks kavēti vai atcelti daudzi avioreisi. “Ver.di” pārstāvētie darbinieki streikoja jau piektdien, 10.martā, tādēļ tika atcelti simtiem avioreisu.

Gan piektdienas, gan pirmdienas streiki skar arī “airBaltic” pasažierus. Pirmdien aviokompānija spiesta atcelt sešus reisus, kas savieno Berlīni ar Rīgu un Viļņu. Saistībā ar to sazvanīta apmēram puse no pasažieriem, kurus tas skar, un piedāvātas alternatīvas iecerētajiem lidojumiem.

Piektdien “airBaltic” sūtīja lidmašīnu uz Hamburgu, no kurienes pasažieri pa dzelzceļu nokļuva plānotajā galamērķī. Arī pirmdien aviokompānija piedāvās alternatīvu lidojumu – uz Frankfurti.

Eiropā notiekošie streiki “airBaltic” nozīmē lielākus izdevumus, taču tie vēl nav sarēķināti. Ja streiki turpināsies, tas kopumā būs robs Eiropas ekonomikā, pauda Vanags.

Turklāt Baltijas reģionu šie streiki skars jo īpaši tāpēc, ka kopumā reģionam nav daudz alternatīvu ceļošanas veidu. Līdz ar to esam vairāk atkarīgi no aviācijas nekā citas valstis, pauda aviokompānijas pārstāvis.

“AirBaltic” tas ietekmēs arī tādēļ, ka bija plānots par 15% palielināt pārvadājumu apjomu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti