Panorāma

Šogad vairāk kūlas ugunsgrēku

Panorāma

Panorāma

Atklāta "airBaltic" bāze Tamperes lidostā

«airBaltic» atver bāzi Tamperē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas lidsabiedrība “airBaltic” atvērusi jaunu bāzi Tamperē, Somijā, no kurienes būs septiņi tiešie lidojumi papildus jau esošajiem reisiem uz Rīgu, informēja “airBaltic”.

Sākot no 2022. gada maija, “airBaltic” būs tiešie lidojumi no Tamperes uz Oslo (Norvēģija) un Kopenhāgenu (Dānija), Frankfurti un Minheni (Vācija), kā arī saulainiem atpūtas galamērķiem – Malagu (Spānija) un Rodas salu (Grieķija). Tāpat turpināsies reisi uz Rīgu. Savukārt no jūnija “airBaltic” veiks tiešos lidojumus uz Amsterdamu (Nīderlande).

Jaunas bāzes atklāšana bija viens no “airBaltic” stratēģijas punktiem, lai palielinātu pasažieru plūsmu laikā pēc Covid-19 radītajiem izaicinājumiem.

Pašlaik uzņēmums pieņēmis lēmumu par viena gaisa kuģa bāzēšanu Somijā, bet, attīstoties tirgum, netiek izslēgta iespēja šeit izvietot vēl kādu no “airBaltic” lidmašīnām.

“airBaltic” cer, ka pasažieru pieprasījums pakāpeniski palielināsies, tāpēc ar laiku varētu sākt lidojumus uz papildu jauniem galamērķiem biznesa centros un uz atpūtas galamērķiem, paziņojumā medijiem norādīja “airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss.

Tamperes lidostu izmanto arī citas Eiropas aviokompānijas, piemēram, Īrijas zemo cenu pārvadātājs “Ryanair”, kurš Somijas rietumus savieno ar Apvienoto Karalisti.

“Mēs izvēlējāmies Tamperes lidostu, jo šis ir ļoti interesants reģions un mūsu eksperti šeit redzēja vairākus potenciālos ieguvumus, piemēram, ekonomiskā ziņā Tampere ir ļoti piesaistoša pilsēta. Mēs savienojam pilsētu ar lielākajiem Eiropas biznesa centriem, ko novērtē uzņēmēji. Tāpat mēs piedāvājam lidojumus uz dažādiem atpūtas galamērķiem,” pastāstīja “airBaltic” vecākais viceprezidents maršrutu tīklu vadības jautājumos Volfgangs Reuss.

Cer uz pilsētas attīstību

Somijas pilsēta Tampere, kas atrodas aptuveni 160 kilometrus no valsts galvaspilsētas Helsinkiem, jau pēc nedēļas kļūs par mājvietu Pasaules čempionātam hokejā, bet nu Tamperes lidostā svinīgi tiek atklāta Latvijas lidsabiedrības “airBaltic” bāze, kas ir pirmā ārpus Baltijas valstīm.

Vienlaikus šī ir pirmā bāze, ko kāda komerciālā lidsabiedrība atvērusi šajā lidostā. Uzņēmēji un pilsētas vadība cer, ka šis solis palīdzēs attīstīties uzņēmējdarbībai ne tikai pilsētā, bet arī reģionā un sekmēs dažādu investīciju piesaisti.

“Tampere ir viena no vadošajām tehnoloģiju uzņēmumu pilsētām Eiropā, un mūsu kompānijas strādā uz ārvalstu tirgu, un viņiem ir nepieciešama piekļuve šādiem tirgiem. Kovida laikā Tampere apsteidza Helsinkus kā straujāk augoša pilsēta, un mēs redzam, ka tas ir parādījis pilsētas potenciālu,” sacīja Tamperes reģionā ekonomiskās attīstības aģentūras direktors Harri Ojala.

“Šis mūsu biznesa sektoram nozīmē ļoti daudz. Tāpat pozitīvi tas ir arī tūrisma nozarei un dažādiem pasākumiem, kas notiks pilsētā. Mums ir nepieciešami tiešie savienojumi ar Eiropu un pasauli,” norādīja Tamperes pilsētas mēra vietnieks Peka Salmi.

Uz attīstību cer arī Tamperes mēre Anna-Kaisa Ikonena: “”airBaltic” bāze nodrošina to, ka mums tagad ir lieliski savienojumi ar pasauli. Tiešie lidojumi uz Eiropu veicina Tamperes reģiona panākumus un attīstību. Tā ir lieliska iespēja mūsu eksporta nozarēm, pasākumiem un ekonomikai, kā arī atpūtas pasažieriem.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti