Panorāma

"airBaltic" atsāk lidojumus uz Briseli

Panorāma

Nāves augstceltnei cels sētu

"Air Baltic" uz Briseli lidos vakaros

«airBaltic» atsāk lidojumus uz Briseli; lidos tikai reizi dienā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Trešdien pusdienā pēc divas nedēļas ilga piespiedu pārtraukuma, kura iemesls bija 22. martā notikušais teroristu uzbrukums Zaventemas lidostai Briselē, ceļā uz Briseli devās „airBaltic” reiss no Rīgas. 

Pagaidām gan Zaventemas lidostas darbs vēl nav pilnībā atjaunots, tādēļ „airBaltic” uz Briseli lidos tikai vienu reizi dienā.  

 „airBaltic” korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags pastāstīja, ka lidojumu atcelšana kopumā ietekmēja 2300 pasažierus, bet kompānija centās palīdzēt katram, un lielākā daļa pasažieru izvēlējās alternatīvo lidostu – lielākoties Amsterdamu.

Saskaņā ar publiski pieejamo informāciju, Beļģijas aviokompānijai „Brussels Airlines” Zaventemas lidostas slēgšana ik dienas radījusi zaudējumus aptuveni piecu  miljonu eiro apmērā. „airBaltic” runasvīrs Jānis Vanags uzskata, ka pagaidām vēl pāragri runāt par to, cik lielus zaudējumus 22. marta terora akti nodarījuši „airbaltic”, taču zaudējumi neapšaubāmi būšot.

“Tas nav lēts prieks, ka nevaram lidot tieši uz Briseli, bet jālido citur un jānodrošina transports,” atzina Vanags.

Viņš arī piebilda, ka ietekme gan būs ilgstošāka, jo aizvien nevar lidot divas reizes dienā, un turklāt cilvēki pēc terora aktiem minstinās ceļot.

Patērētāju tiesību aizsardzības centrs līdz šim nav saņēmis pasažieru sūdzības saistībā ar atceltajiem reisiem uz Briseli. Saskaņā ar lidostas „Rīga” apkopotajiem datiem, Zaventemas lidostas slēgšana nav vairojusi pasažieru skaitu zemo cenu aviokompānijas „Ryanair” reisos uz Briseli. „Ryanair” lido uz Šarleruā lidostu, kas atrodas aptuveni 50 kilometrus no Briseles.

Pagājušajā nedēļā Briseles notikumi un preventīvie pasākumi, kas veicami, lai novērstu līdzīgu uzbrukumu atkārtošanās iespējamību, tika apspriesti aviācijas drošības regulatoru ārkārtas sanāksmē.

Civilās aviācijas aģentūras Aviācijas drošības daļas vadītāja Dace Reichmane īpaši uzsver, ka uzbrukums Zaventemas lidostai notika lidostas publiskajā daļā, kas ir atvērta ikvienam. Tomēr aviācijas drošības speciālisti nonākuši pie vairākiem secinājumiem, piemēram, ka ir jāpārskata procedūras lidostu atklāto teritoriju aizsardzībai.

Drošības iestāžu atzinumos terorisma draudu līmenis Latvijā vēl arvien vērtējams kā zems.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti