Panorāma

"Prāta vētra" izdod albumu

Panorāma

No "Latvijas Krājbankas" valdes grib piedzīt 15 miljonus

"airBaltic" ar jaunajām lidmašīnām pārvadājusi miljonu pasažieru

«airBaltic» ar jaunajām lidmašīnām pārvadājusi miljonu pasažieru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nacionālā lidsabiedrība “airBaltic” otrdien, 24.aprīlī, starptautiskajā lidostā “Rīga” svinīgi sagaidīja savu miljono pasažieri, kas pārvadāts ar jaunā tipa “Bombardier CS300” lidmašīnu.

Lidmašīna, kas uz Rīgu devās no Parīzes, pie perona tika sagaidīta ar ugunsdzēsēju mašīnu ūdens šaltīm.  Savukārt pati miljonā pasažiere - Santa Klēģere lidojuma laikā tika sveikta ar kūku, bet pēc nosēšanās saņēma ziedus un piemiņas veltes no lidsabiedrības un lidostas vadības, kā arī lidaparātu ražotājiem “Bombardier”. 

"Ļoti negaidīti, tāpēc, ka tu lido, tu esi pusaizmidzis, un tad tev pasaka, ka tu esi miljonais pasažieris. Man pat sapņos nerādījās, ka kaut kas tāds varētu būt," stāsta pasažiere.

Pašlaik “airBaltic” flotē ir 31 trīs dažādu tipu lidmašīna. Nākotnē aviosabiedrība plāno pāriet tikai uz “Bombardier CS300” lidaparātiem.

"Pagājušajā gadā mūsu pasažieru skaits pieauga par 21%. Šā gada pirmajā ceturksnī ir 24% pieaugums. Mēs augam strauji. Tieši tāpēc mums nepieciešamas šīs krietni lielākās ietilpības lidmašīnas. Mūsu mazākās turbopropelleru lidmašīnas nespēj apkalpot augošo pasažieru skaitu. Arī mūsu rīcībā esošie “Boeing” lidaparāti ir mazāki. Tādējādi šī lidmašīna mums ir piemērota, jo tā var apkalpot augošo vasaras pasažieru plūsmu, tādējādi tā mums der ļoti labi," stāsta “airBaltic” valdes loceklis Martins Sedlackis.

Pirmo “Bombardier” lidaparātu “airBaltic” saņēma 2016.gada nogalē. Līdz 2019 gada beigām plānots saņemt visas 20 pasūtītās lidmašīnas. Taču jau tagad kompānija plāno pasūtīt papildu lidaparātus. Pēc flotes nomaiņas “airBaltic” būs viens no jaunākajiem lidmašīnu parkiem pasaules aviokompāniju vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti