«airBaltic» 2019.gadā zaudējumi 7,7 miljonu eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas lidsabiedrība “airBaltic” 2019. gada finanšu rezultāti liecina, ka pirmo reizi uzņēmuma vēsturē “airBaltic” pārsniegusi 500 miljonu eiro ieņēmumus, kas ir par 23% vairāk nekā 2018. gadā. Taču kopumā uzņēmumam pērn bija 7,7 miljonu eiro lieli zaudējumi.

“airBaltic” izpilddirektors Martins Gauss paziņojumā medijiem norādīja, ka lidsabiedrībai izdevās “sasniegt divus mūsu galvenos mērķus – pārvadāt 5 miljonus pasažieru un sasniegt 500 miljonu eiro ieņēmumus. Tas bija veiksmīgs gads, taču tagad mums jāturpina smagi strādāt, lai nodrošinātu turpmāku mūsu attīstību."

Pirmajos divos 2020. gada mēnešos lidsabiedrībai esot bijuši labi rezultāti, turpinājās izaugsme, apsteidzot biznesa plānu. Diemžēl to pārtrauca ārkārtējie apstākļi, kurus izraisīja Covid-19 izplatība.

Aviācijas nozare ir viena no tām, kuru smagi skars šī krīze, un, lai ilgtermiņā nodrošinātu gaisa infrastruktūru, varētu būt nepieciešams valsts atbalsts lidsabiedrībām kopumā. “Mums ir jāpieņem proaktīvi lēmumi, lai pārvarētu šo sarežģīto laiku, bet, kad krīze būs beigusies, mēs atkal būtu gatavi augt," piebilda Martins Gauss.

2019. gadā ''airBaltic'' sasniedza rekordu, pārvadājot piecus miljonus pasažieru, kas ir par 22% vairāk nekā 2018. gadā. Lidsabiedrība apkalpoja vairāk nekā 80 galamērķus no Rīgas, Tallinas un Viļņas, piedāvājot visdažādākos tiešos galamērķus un savienojumus caur Rīgu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti