Aicina pieteikties vietējos masku, respiratoru, aizsargbriļļu un kombinezonu ražotājus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Dodot priekšroku vietējiem ražotājiem, aicina tos pieteikties iepirkumos par individuālajiem aizsarglīdzekļiem dienestiem Covid-19 apkarošanai, informēja iekšlietu ministra padomniece komunikācijas jautājumos.

Pašlaik visiem iekšlietu dienestiem esot nepieciešamība pēc dažādiem individuālās aizsardzības līdzekļiem, piemēram, maskām, respiratoriem, aizsargbrillēm, vienreizējās lietošanas kombinezoniem un citiem.

Tāpēc īpaši aicina vietējos Latvijas ražotājus sūtīt savas produkcijas piedāvājumus. Tos iespējams sūtīt uz jaunizveidotā Krīzes vadības centra VUGD vadībā e-pastu [email protected].

“Krīzes situācijā ir īpaši svarīgi atbalstīt mūsu vietējos uzņēmumus, un viens no atbalsta veidiem ir, valstij veicot iepirkumus, prioritizēt vietējos produktus,” paziņojumā medijiem norādīts iekšlietu ministra Sanda Ģirģena (“KPV LV”) paustais.

KONTEKSTS:

Izplatoties Covid-19, Latvijā izskanējušas vairākas ieceres par ražojumiem cīņā ar slimību un vīrusa izplatīšanos. Tā Stradiņa slimnīcas mediķi tikuši pie ideju hakatonā tapušajiem sejas vairogiem. Tāpat hakatonā radīts automatizēta plaušu ventilatora prototips, kas varētu būt nozīmīgs smagi slimiem Covid-19 pacientiem. Par tā ražošanu tiekot veidota sadarbība ar vairākiem uzņēmumiem.

Arī dezinfekcijas līdzekļu ražošanai Latvijā pārprofilējušies vairāki uzņēmumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti