Aicina piedalīties pirmajā Eiropas latviešu uzņēmēju tiešsaistes pasākumā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunie piespiedu apstākļi visā pasaulē liek meklēt jaunus risinājumus. Pavisam citu mērogu virtuālajā vidē iegūst arī diasporas uzņēmēju kopienas #esiLV aktivitātes. Jau nākamā gada sākumā plānots pirmais pasaules mēroga latviešu uzņēmēju un uzņēmīgo, radošo cilvēku tīklošanās pasākums, kurā būs iespēja uzzināt gan daudz jauna, gan arī apmainīties ar labās prakses piemēriem.

Pavisam paredzētas četras lielas saslēgšanās internetā, pirmā no tām – 21. janvārī. Tā paredzēta kā virtuālā iepazīšanās un diasporas uzņēmējiem aktuālo tēmu apzināšana. Pievienotā vērtība – informācija par Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) biznesa pirmsinkubācijas un inkubācijas programmu (PINK un INK).

Plānots, ka 2021. gadā PINK notiks tiešsaistē un šajā sešu mēnešu bezmaksas apmācību programmā varēs piedalīties diasporas pārstāvji un reemigranti, kuriem ir Latvijā īstenojamas biznesa idejas. Turpmākās tēmas tiks aktualizētas.

“Interesējošo tēmu amplitūda ir liela, sākot no pašizaugsmes līdz pārrobežu nodokļiem, uzņēmumu vadīšanas specifikai, sadarbības jautājumiem un peļņas veicināšanai,” informē asociācijas “Luksemburga–Latvija” priekšsēde Marija Fadula. Viņa ir viena no trim uzņēmīgajām dāmām no kustības #esiLV, kas ir lielā projekta iniciatores. Marija Fadula, kā arī uzņēmēja un Dienvidzviedrijas latviešu biedrības vadītāja Ilze Spīgule-Buijtenvega no Zviedrijas un Vācijas kustības “Biznesa bites” viena no vadītājām Karīna Cīglere apzināja un aicināja uzņēmējus un uzņēmīgos no dažādām valstīm uz virtuālo ievadtikšanos un plānošanas sapulci 8. decembrī. Kopumā tikās pārstāvji no deviņām valstīm, lai diskutētu un vienotos par nākamā gada pasākumiem – atbilstoši šī laika apstākļiem, protams, internetā.

“Klātesības iespaids nav pārvērtējams, tomēr jāatzīst, ka virtuālajām tikšanās reizēm ir savi plusi – var pieslēgties cilvēki, kuri citādi varbūt nevarētu atbraukt. Nav jāplāno laiks un līdzekļi braucienam – arī tas ir ērti,” uzsver Karīna Cīglere.

Viens no virzieniem, kam tiks pievērsta pastiprināta uzmanība – savējo atbalstīšana. “Tas nozīmē – pērc ne tikai Latvijā ražotos produktus, kurus mūsdienās viegli piegādāt visā Eiropā, bet arī produktus un pakalpojumus, ko kāds uzņēmīgs tautietis ražo un piedāvā iegādāties tavā šī brīža mītnes zemē vai kaimiņvalstī,” skaidro Ilze Spīgule-Buijtenvega.

“Esam apspriedušies arī par sadarbību un palīdzību Latvijas uzņēmumiem un uzņēmējiem. Šī ideja ir vēl iedīglī, ir jāapzina mūsu iespējas un Latvijas uzņēmēju vajadzības,” papildina Cīglere.

Visiem interesentiem no jebkuras valsts ir iespēja pieteikties tīklošanās pasākumiem, rakstot uz: [email protected]

#esiLV ir ārvalstīs darbojošos Latvijas izcelsmes uzņēmēju un nozares profesionāļu un organizāciju kopiena pieredzes apmaiņai un biznesa partnerību veidošanai. Diasporas uzņēmēju un uzņēmīgo  klubu sadarbība un attīstīšana ir viens no diviem #esiLV kustības pīlāriem līdzās dažādu nozaru profesionāļu domnīcām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti