Aicina «Pasažieru vilcienu» pieteikties ES finansējumam vilcienu iegādei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir nosūtījusi uzaicinājumu AS “Pasažieru vilciens” sagatavot projekta iesniegumu Eiropas Savienības (ES) fondu finansējuma saņemšanai. Elektrovilcienu iegādei paredzēts ES fondu līdzfinansējums 114,2 miljonu eiro apmērā, informēja aģentūra.

ES fondu finansējums elektrovilcienu iegādei paredzēts divu fondu ietvaros:  100 993 236 eiro no Kohēzijas fonda un 13 217 837 no Eiropas Reģionālās attīstības fonda. Valsts budžeta finansējums – 46 998 227 eiro.

Plānots, ka ar ES fondu līdzfinansējumu pasažieru pārvadājumiem iegādāsies 23 jaunus elektrovilcienus, aizstājot novecojušos vilcienus, kas iegādāti laika posmā no 1961. līdz 1989. gadam.

Jaunos elektrovilcienus  plānots ekspluatēt līnijās Rīga–Jelgava, Rīga–Tukums un Rīga–Skulte.

Projekta iesnieguma sagatavošanai atvēlēts mēnesis – AS “Pasažieru vilciens” tas jāiesniedz CFLA līdz š.g. 26. februārim.

Ņemot vērā, ka finansējums projektam pārsniedz 50 miljonus eiro, projekta iecere tiks izskatīta arī Eiropas Komisijā (EK) – lai apstiprinātu projektu un slēgtu līgumu par tā īstenošanu, nepieciešams pozitīvs EK atzinums.

KONTEKSTS:

Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) 2019. gada jūlija sākumā atļāva "Pasažieru vilcienam" slēgt līgumu ar uzņēmumu "Škoda Vagonka" par 32 elektrovilcienu iegādi.  Ministru kabinets  atbalstīja valsts budžeta ilgtermiņa saistības 255,889 miljonu eiro apmērā "Pasažieru vilciena" elektrovilcienu iepirkuma finansēšanai. "Pasažieru vilciens" un “Škoda Vagonka" vadība  parakstīja līgumu par 32 jaunu elektrovilcienu piegādi. Līgums paredz, ka līdz 2023. gada beigām būs piegādāti visi vilcieni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti