Panorāma

Skolām nav skaidrs, kā uzņemt skolēnus vidusskolā

Panorāma

Covid-19 uzliesmojums mēbeļu ražotnē

Aicina izvēlēties Latvijas ražotāju preces

Aicina izvēlēties Latvijas ražotāju preces

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Lai koronavīrusa krīzes laikā vairāk palīdzētu vietējiem uzņēmumiem un mazajiem ražotājiem, maija pirmajās dienās norisināsies akcija “Latvijas labuma dienas”.

Ir svarīgi, lai šajā sabiedrībai un ekonomikai grūtajā laikā Latvijas uzņēmumi turpinātu strādāt, neatlaistu darbiniekus un, krīzei beidzoties, varētu atkal strādāt ar pilnu jaudu, uzsvēra Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras vadītājs Jānis Endziņš.

Tāpēc, sagaidot Latvijas neatkarības atgūšanas trīsdesmitgadi, Latvijas cilvēki tiek aicināti veikalos, tirdziņos un digitālajās iepirkšanās vietās īpaši pievērst uzmanību Latvijas precēm.

“Ja mēs izrādām solidaritāti viens pret otru, paliekot mājās, izrādīsim solidaritāti arī mūsu ražotājiem, izvēloties viņu preces un produktus. Šādā veidā savu patriotismu mēs varam arī ļoti lietišķi izrādīt un darīt kaut ko labu savējiem un palīdzēt arī mūsu uzņēmējiem pārziemot šos grūtos laikus,” norādīja premjers Krišjānis Kariņš (“Jaunā Vienotība”).

“Ja atbalstīsim savējos, atbalstīsim arī katrs sevi. Kopā mēs celsim ekonomiku un saglabāsim darba vietas saviem cilvēkiem – draugiem, radiem, kaimiņiem, ļaujot mums visiem kopā noturēties un neapstāties,” pauda premjers.

“Latvijas labuma dienas” norisināsies no 1. līdz 4. maijam, taču kampaņas rīkotāji aicina par vietējo ražotāju veikumu atcerēties arī ikdienā.

KONTEKSTS:

Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai Latvijā līdz 12. maijam noteikta ārkārtējā situācija, kuras laikā noteikta virkne ierobežojumu un aizliegumu, tostarp attiecībā uz pulcēšanos un starptautiskajiem pasažieru pārvadājumiem.

Covid-19 pandēmijas ekonomisko seku pārvarēšanai Latvijā paredzēti īpaši valsts atbalsta mehānismi Covid-19 skartajiem uzņēmumiem, to darbiniekiem, Covid-19 pacientiem un arī visiem uzņēmumiem. Tālab valsts mobilizējusi līdzekļus aptuveni 4 miljardu eiro apmērā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti