Aicina izteikties par «Conexus» iesniegtajiem gāzes glabāšanas tarifiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK), turpinot vērtēt dabasgāzes pārvades un uzglabāšanas kompānijas “Conexus Baltic Grid” iesniegto tarifu projektu, piektdien, 11.janvārī par operatora plāniem aicina izteikties ikvienu interesentu.

Uzklausīšanas sanāksmē “Conexus” pārstāvji iepazīstinās ar tarifu projekta būtību un ekonomisko pamatojumu. Sanāksmes dalībniekiem būs iespēja izteikt savus komentārus, kā arī priekšlikumus par iesniegto tarifu projektu. Regulators ieteikumus sola rūpīgi izvērtēt pirms “Conexus” tarifu apstiprināšanas.

“Conexus” interesēs esot tarifu veidot elastīgāku, lai tirgotāji būtu ieinteresēti gāzi pie tā glabāt, tādējādi radot arī ieņēmumus.

SPRK priekšsēdētājs Rolands Irklis
00:00 / 00:31
Lejuplādēt

“Šobrīd tas ir tarifs, kas tiešā veidā attiecas uz tirgus dalībniekiem, proti, uz dabasgāzes tirgotājam. Un tikai pastarpināti attiecas uz galalietotājam, jo uzglabāšanas pakalpojumu pērk tirgotāji. Atkarībā no tā, kādas ir viņa prioritāte, kāda veida pakalpojumi tiek piedāvāts galalietotājam, un attiecīgi tālāk jau ieceno šīs izmaksas rēķinos galalietotājiem,” skaidroja SPRK priekšsēdētājs Rolands Irklis.

Viņš arī stāsta, ka pašreizējais piedāvājums ir noteikti vairāk produktus atkarībā no glabāšanas nosacījumiem: “Un tās robežas, sākot zem eiro par megavatstundu līdz pāri par diviem eiro par megavatstundu. Šobrīd esošais tarifs ir aptuveni pusotru eiro par megavatstundu.

Līdz ar to amplitūda no esošā tarifa iespējama abos virzienos,

bet faktiski piemērojamie tarifi būs skaidri tajā brīdī, kad tie tiks piemēroti un atbilstoši tiem tirgus rādītājiem un pieprasījumam.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti