Dienas ziņas

Autoavārija Viļānu novadā astoņas stundas bloķē maģistrāli

Dienas ziņas

Traģēdijā cietušie atgriežas mājās; divi smagā stāvoklī

EP plāno risināt jauniešu bezdarba problēmu

Aicina ar obligātu darba praksi cīnīties pret jauniešu bezdarbu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunākie statistikas biroja "Eurostat" dati liecina, ka Latvijā oktobrī bijis desmitais augstākais bezdarba līmenis starp Eiropas Savienības (ES) 28 dalībvalstīm. Kopumā bloka valstīs 23% no bezdarbniekiem ir jaunieši vecumā līdz 25 gadiem. Eiropas Parlaments nolēmis risināt šo problēmu, no nākamā gada uzsākot realizēt Jaunatnes garantiju shēmu. 

Vidzemē oktobra beigās bija reģistrējušies nedaudz vairāk kā tūkstotis jauniešu - bezdarbnieku. Madara Laure ir viena no jauniešiem, kas šobrīd ir bez darba. Viņa ieguvusi profesionālo vidējo izglītība ar kvalifikāciju – lauku tūrisma speciālists. 22 gadus jaunā Smiltenes iedzīvotāja uzskata, ka tieši pieredzes trūkums ir galvenais iemesls grūtībām atrast darbu.

"Kad es meklēju darbu, visur rakstīts, ka pavāram vajag vismaz 2 līdz 3 gadu pieredzi. Es kā students nespēju iedomāties, kur es to pieredzi varētu iegūt," viņa norāda Vidzemes televīzijai.

Vidzemes augstskolas visās piedāvātajās studiju programmās prakse, kas dod pirmās darba iemaņas, ir iekļauta kā obligāta prasība. Augstskolas rektors uzskata, ka jaunietim izvēle par profesionālajām gaitām jāizdara jau pamatskolā. Ja ir vēlme pēc iespējas ātrāk sākt strādāt, mācības jāturpina profesionālajā vidusskolā, savukārt, ja ir vēlme mācīties, jāizvērtē, vai jaunietis gribēs kļūt par teorētiķi vai praktiķi. Pēc šī aspekta arī jāizvēlas augstākās izglītības iestāde.

Es domāju, ka kopumā valstī vajadzētu obligāti visās mācību programmās iekļaut praksi, lai cilvēki vairāk pietuvinātos darba tirgum un viņi saprastu, ko tas nozīmē realitātē, dzīvē," norāda Vidzemes augstskolas rektors Gatis Krūmiņš.

Metāla apstrādes uzņēmumā „Valpro" šobrīd strādā 275 darbinieki, un no tiem katrs desmitais ir jaunietis vecumā līdz 25 gadiem. Meklējot jaunus darbiniekus, nopietnai un atbildīgai attieksmei pret veicamajiem pienākumiem bieži vien ir noteicošā loma kandidāta izvēlē, apgalvo uzņēmuma personāla vadītāja Dinija Kīta.

"Ir viena daļa jauniešu, kas nav ieguvuši kādu profesiju vai arodu, bet viņi zina, ko grib, viņiem ir savi mērķi, viņi strādā. Arī tiešais darba vadītājs viņiem diezgan daudz palīdz, un viņi izaug par labiem darbiniekiem," saka Kīta.

Jaunatnes garantijas shēma nozīmē, ka jaunieši četru mēnešu laikā pēc kļūšanas par bezdarbnieku vai formālās izglītības beigšanas saņems kvalitatīvu darba, tālākizglītības, mācekļa prakses vai stažēšanās piedāvājumu.

Sezonāli izlīdzinātais bezdarba līmenis ES šā gada oktobrī veidoja 10,9%, tādējādi nemainoties salīdzinājumā ar septembri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti