Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsolei pieteikušies tikai Kalnciema kvartāla īpašnieki

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Rīgas domes Īpašuma departamenta rīkotajā izsolē par Āgenskalna tirgus nomas tiesībām ir pieteicies viens pretendents - Kalnciema kvartāla īpašnieki.

Rīgas domes Pilsētas īpašuma komitejas un tirgus nomas tiesību izsoles komisijas pretendents Oļegs Burovs ("Gods kalpot Rīgai") Latvijas Radio apstiprināja, ka izsolei pieteicies viens pretendents. Savukārt Kalnciema kvartāla vadība LSM.lv atzina, ka viņi pieteikušies izsolē.

Tādējādi Kalnciema kvartāla īpašnieki, visticamāk, ir šie vienīgie pretendenti.

Burovs pretendenta vārdu pagaidām neatklāj.

Burovs par Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsoli
00:00 / 00:25
Lejuplādēt
 

 

 

"Nevaru šobrīd izpaust ne pretendenta nosaukumu, ne ko un kā viņš piedāvā, bet mēs pārbaudījām kvalifikāciju šodien. Sagatavoti dokumenti, un Īpašuma departamenta iznomāšanas pārvaldei uzdots pārbaudīt, vai viņiem ir nodokļu parādi, pārbaudīt visu pārējo dokumentāciju, un tad,

ja viss būs kārtībā, pretendents būs ielaists izsolē," stāsta Burovs.

Viņš skaidro, ka izsole notiks arī ar vienu pretendentu, norādot, ka "vienam solim jābūt".

Izsoles nolikums paredz, ka šā gada janvārī slēgtais Āgenskalna tirgus jaunajiem investoriem pilnībā jāatjauno trīsarpus gadu laikā. Izsole notiks 18.maijā plkst.13.

Kalnciema kvartāla pārstāve Una Meiberga stāsta, ka uzņēmēju mērķis ir strādāt apkaimes labā.

"Mēs nolēmām, ka tas ir lielisks izaicinājums, ka mums ir nepieciešamā pieredze un ka tas ir arī tāds misijas darbs - atdzīvināt Āgenskalna apkaimi kopumā,

ar ko mēs jau desmit gadus aktīvi darbojamies. Tas ir tāds nākamais solis izaugsmei, un sabiedrība arī ir ļoti ieinteresēta, lai mēs to darām, tā mēs izdomājām piedalīties un uzņemties šādu augsta riska investīciju," stāsta Meiberga.

Kalnciema kvartāls domē iesniedza attīstības vīziju un finanšu plānu, kurā paredz, ka prioritāte būs Latvijas zemnieku produkcija.

"Ir noteikti plāns saglabāt tirgus funkciju, vaidot sabiedrībai pieejamu, atvērtu mijiedarbes telpu, kas būs pieejama dažādām auditorijām.

Prioritāri būs iegādājama Latvijas zemnieku produkcija," skaidro Meiberga.

Lai īstenotu savus plānus Āgenskalna tirgū, nepieciešamas lielas investīcijas, tādēļ uzņēmēji ir piesaistījuši investorus, kas atbalstīs projekta izveidi gadījumā, ja Kalnciema kvartāls iegūs teritorijas nomas tiesības. Investora vārdu uzņēmēji pagaidām neatklāj.

KONTEKSTS:

Āgenskalna tirgus no šā gada 1.janvāra ir slēgts tā neapmierinošā tehniskā stāvokļa dēļ. Rīgas dome nolēma pārtraukt pašvaldības uzņēmuma "Rīgas centrāltirgus" nomas līgumu par Āgenskalna tirgus apsaimniekošanu, tā vietā lemjot izsolē meklēs privātu uzņēmēju, kas nomās tirgu uz 30 gadiem.

Nomniekam būs tirgus jāatjauno, par to domes atlīdzību nesaņemot. Noteikumos arī iekļauts punkts, ka tirgus statuss jāsaglabā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti