Panorāma

SIA "Ancers" sāk biznesu no jauna

Panorāma

Sabiedriskajā transportā +36 grādi

Āgenskalna tirgus atsāk strādāt

Āgenskalna tirgū atgriežas rosība – tirgotāji, pircēji un jaunas ieceres

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pēc septiņu mēnešu pārtraukuma atsākusi pukstēt Āgenskalna sirds. No 3.augusta Āgenskalna tirgū atkal var nopirkt tomātus, gurķus, ābolus un citus sezonas produktus. Tirgus nomnieks – SIA “Kalnciema iela” īpašnieks – gatavojas tirgus kompleksa atjaunošanā ieguldīt aptuveni piecus miljonus eiro, bet sola, ka produktu cenas būs samērīgas.

Atjaunotā vēsturiskā Āgenskalna tirgus ēka durvis varētu vērt pēc trīs gadiem, bet tā pagalms atdzīvojies jau tagad. Daļa tirgotāju šeit strādāja arī līdz tirgus aizvēršanas pirms septiņiem mēnešiem un tagad laimīgi atgriezušies. 

Dārzeņu tirgotājs no Neretas Valdis iepriekš tirgū strādāja 25-30 gadus un tagad priecājas atgriezties tajā: “Superīgi, vismaz tirgus noskaņojums labs. Smukāks ir. Ir sortiments. Mums bija tikai tirgus.”

Apmierināti šķiet arī pircēji. “Forši. Es te strādāju pirms kādiem diviem gadiem. Ziniet, bija tāda... pūļa produkcija, tikai ne Latvijas, bet šeit man patīk, ka viss no zemniekiem,” saka Tatjana.

Tirgus atvēršanas svētki iecerēti vairāku dienu garumā, kad šeit būs iegādājami arī tirgum neierasti produkti, darbosies kafejnīcas un norisināsies dažādas aktivitātes. 

Piemēram, piektdien Āgenskalna tirgū varēja pats pašūt sev auduma maisiņus, kuros lūgt pārdevējiem iesvērt augļus un dārzeņus. “Tāpat arī riekstus un griķus, un rīsus. Iesvērt pašiem savus produktus, lai nebūtu jālieto plastmasas maisiņi,” stāsta kustības “Zero waste” brīvprātīgā Sigita.

Tirgus nomnieki gan norāda, ka šis ir vairāk svētku formāts. “Ja būs pieprasījums un apmeklētāji, viena otra kafejnīca šeit noteikti darbosies arī ikdienā. Pamatdienās darbosies tirgotāji, kuriem ir pamatprodukti un, kā pieņemts, ceturtdien, piektdien, sestdien, svētdien tirgus varētu būt apjomīgāks ar vairāk tirgotājiem.

Mēs ļoti rūpīgi vērosim, kā tirgotāji norāda izcelsmi, cik svaigi šie produkti, un iespēju robežās skatīsimies, lai viņi konkurētu savā starpā un šī cena ir adekvāta.”

Tā sola SIA “Kalnciema iela” īpašnieks Kārlis Dambergs.

Tirgus paviljona ēka vēl tiek pētīta. Specifiskās konstrukcijas paģēr visai radošu pieeju, piemēram, ēkas siltināšanā. “Šobrīd vēl ir plānošanas stadijā, bet mēs, protams, saglabāsim tirgus funkciju pilnībā, lai būtu pilns produktu grozs – sākot ar zivīm, gaļu un visu pārējo,” saka Dambergs.

Līdz ziemai iecerēts savest kārtībā blakus esošo pagaidu paviljonu, lai līdz vēsturiskās ēkas atjaunošanai tirgošanās aukstā un lietainā laikā varētu notikt tur.  

Bet pats pirmais darāmo darbu sarakstā – atgriezt šeit pie Āgenskalna tirgus fasādes ierastos puķu tirdziņus, kas gan ir visai grūti izdarāms, jo jāsavieno ar gaidāmo fasādes remontu. Tomēr paredzams, ka tas varētu notikt jau tuvāko pāris mēnešu laikā, iespējams, līdz 1. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti