Dienas ziņas

Kopā jau sešdesmit gadus!

Dienas ziņas

Nodod veco elektrotehniku

Ādažos – zemnieku un amatnieku tirgus

Ādažu zemnieku un amatnieku tirgus - vieta mazajiem uzņēmējiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ar Ūsiņdienas tirgu Ādažos aizsākta jauna tradīcija - zemnieku un amatnieku tirgus. Šāda ideja radusies Ādažu uzņēmēju biedrībai, kas tādējādi cer palīdzēt izdzīvot tiem, kuriem šāda tirgošanās ir gluži vai  vienīgā iespēja pārdot savu produkciju.

Neraugoties uz galvaspilsētas tuvumu, Ādažos vēsturiski bijusi attīstīta lauksaimnieciskā ražošana. Šodien gan uzņēmējdarbības vide ir mainījusies, tomēr novadā joprojām ir ap 40 mazo uzņēmēju.

Artūrs pārņēmis puķu audzēšanas tradīcijas, un interese par tām esot, vien  tikt pie tirdzniecības vietas kļūstot arvien grūtāk. "Tur visu kontrolē nauda. Tam, kas iznomā zemi [tirdzniecības vietām], protams, ir patīkamāk saņemt uzreiz lielu naudu, nevis katras brīvdienas grašus no tādiem maziem cilvēkiem kā mēs," komentē puķu audzētājs Artūrs Breidaks.

Pateicoties uzņēmēja Jāņa Saukas atbalstam, kurš atvēlējis daļu no savas zemes, ar biedrības "Ādažu uzņēmēji" iniciatīvu šodien pirmoreiz Ādažos noorganizēts zemnieku un amatnieku ražojumu tirgus, par ko gandarīti ir visi. "Šeit tirgus vispār nav bijis kā tāds. Ir atsevišķi tirgotāji, kas kaut ko atved, bet bez cilvēku masām. Ja cilvēks zin, ka te var nopirkt garšīgus tomātus, viņš atnāk, bet nav tādas izvēles, ka var nopirkt dāvanas, ēdienus, puķes," stāsta SIA "Pērkonu ceplis" īpašnieks Mārtiņš Pērkons.

Uzņēmēju biedrība plāno, ka šādi tirdziņi turpmāk šeit notiks regulāri katra mēneša otrajā sestdienā. Lai gan zināmā mērā tiek radīta konkurence vietējiem veikaliem, uzņēmēji uzskata, ka mazajiem ir jāpalīdz, lai viņi nedomātu  par iespēju pamest Latviju. "Protams, viņu paliek aizvien mazāk un viņiem ir aizvien grūtāk. Bet tirgus palīdz viņiem attīstīties, jo viņiem jau cita nekā nav... tikai tirgus. Lielveikalā jau viņi nevar tirgot savu preci. Ja tas ieiesies, tad lai Dievs viņiem dod," norāda biedrības "Ādažu uzņēmēji" valdes priekšsēdētājs Uldis Štēbelis.

Ja interese par vietējo lauksaimniecības un amatniecības produkciju kļūs noturīga un tirdziņš kļūs par tradīciju Ādažos, tikšot domāts arī par tā labiekārtošanu un vizuālo noformējumu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti