Āboliņš: LM paustā vēlme sadarboties ir zudusi; pieļauj ieguldīto līdzekļu neatgūšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Smagās finanšu grūtības nonākušā uzņēmuma „Liepājas metalurgs” (LM) sākotnēji paustā vēlme sadarboties ar valsti ir izplēnējusi, un vēl joprojām nav skaidrs, kāpēc uzņēmums ir izvēlējies norēķināties tikai ar dažiem saviem partneriem, kamēr citiem kreditoriem nav atmaksājusi neko, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio atzina Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš.

„Sākotnējā labā griba sadarboties ar valsti vairs nav realizējama,” sacīja Āboliņš un piebilda: „Viena kreditora prasība ir samazināta pretstatā citām (..) Mums nav saprotams, kāpēc tiek maksāts vienam kreditoram, kamēr kredītam tuvojas termiņš. Arī „Latvenergo” [par piegādāto elektrību] aug parāds,” sacīja Valsts kases pārvaldnieks.

TV3 raidījums „Nekā personīga” svētdienas vakarā vēstīja, ka „Liepājas metalurgs” šobrīd ir maksājis diviem kreditoriem – Lietuvas uzņēmumam „Torlina” un britu „Stemcor”.

Āboliņš intervijā noliedza iespēju, ka valsts viena pati varētu pārņemtu „Liepājas metalurgu”. Vienīgais veids, kā valsts varētu iesaistīties uzņēmuma finanšu sakārtošanā, ir kopā ar citiem kreditoriem izraut to no iespējamā bankrota skavām un pēc tam to pārdot, atgūstot ieguldīto, pauda Āboliņš. „Mērķis nav pārņemšana, bet atgūt parādus, cik nu tur ir,” viņš teica.

Tiesa,

Valsts kases pārvaldnieks atzina: gadījumā, ja uzņēmums būs jālikvidē un uzņēmuma īpašumi, piemēram, iekārtas jāpārdod kā metāllūžņi, tad zaudējumi ir neizbēgami.

Vēstīts, ka „Liepājas metalurgs” pēdējos mēnešos cīnās ar finanšu grūtībām. Divi no trim akcionāriem – Sergejs Zaharjins un Iļja Segals – ir piekrituši pārdot savas akcijas par latu, savukārt Kirovs Lipmans – atteicies. Tādējādi kreditori šobrīd nevar pārņemt LM.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti