1:1

1:1 Gundars Rēders: Ernests Bernis

1:1

Bernis: Par vēršanos policijā saistībā ar bankas apmelošanu

Bernis: Par vēlmi panākt caurspīdīgu bankas pašlikvidācijas procesu

«ABLV» līdzīpašnieks Bernis turpinās darbu nekustamo īpašumu jomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Savulaik trešās lielākās Latvijas bankas “ABLV” līdzīpašnieks un bijušais valdes priekšsēdētājs Ernests Bernis uzskata, ka caurspīdīga bankas likvidācija ir viņa reputācijas jautājums, tāpēc viņš un bankas akcionāri ir ieinteresēti, lai šis process būtu atklāts. Viņš pats nākotnē plāno darboties nekustamo īpašumu jomā.

Pēc ASV Finanšu ministrijas paustajām aizdomām par saistību ar naudas atmazgāšanu grūtības piedzīvojušās un līdz pašlikvidācijai nonākušās bankas akcionārs Bernis LTV raidījumā “Viens pret viens” uzsvēra, ka akcionāri un vadība pirmie ir ieinteresēti, lai viss notiktu caurspīdīgi un stingrā Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) uzraudzībā.

Pēc viņā teiktā, tā ir vienīgā iespēja “pierādīt mūsu taisnību”, parādīt, kādi tieši bija bankas klienti.

“Tas ir manas reputācijas un nākotnes jautājums,” sacīja Bernis.  

Viņš norādīja, ka bija ne tikai bankas līdzīpašnieks, bet arī atbildētājs, “visa atbildība ir uz mani”, bet viņš ir gatavs atbildēt likuma priekšā.

Viņš arī sacīja, ka gatavs tam, lai likvidācijas procesā pārbaudītu arī bankas klientu, un “pēc gada, kad šie procesi tuvosies beigām, būs saprotams, kādi mums bija klienti, mums bija daudz ļoti daudz labu klientu, tai skaitā no ārzemēm”.

Bernis teica, ka pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas lēmuma akceptēt bankas pašlikvidācijas plānu viņš nodos bankas atslēgas likvidatoriem un viņa nākamā darba vieta “būs celtniecības laukums – “New Hanza''''.

Viņš vadīšot “dažas meitas kompānijas” un darbosies, “lai mēģinātu saglabāt maksimāli projektu, meklēt jaunus investorus''. 

Nākotnē viņš arī  plāno darboties nekustamo īpašumu jomā, iespējams, apvienot esošos ar banku saistītus uzņēmumus, veidojot jaunu holdingu.  

KONTEKSTS:

 "ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē 26.februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju pēc reputācijas problēmām, ko komercbanka piedzīvoja pēc tam, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās.  "ABLV Bank" marta sākumā FKTK iesniedza pašlikvidācijas plānu. Iesnieguma projektu sagatavoja bankas akcionāru sapulces ievēlētie likvidatori.  Plānu FKTK akceptēja 12.jūnijā.

„ABLV bank” meitasuzņēmums  „Pillar” grupa drīz vien paziņoja, ka Skanstes apkaimē īstenojamajā „New Hanza” projektā pagaidām netiks uzsākta jaunu projektu īstenošana.

"New Hanza Capital" dibināta 2006.gadā. Kompānijas lielākais īpašnieks ar 88% akciju ir "ABLV Bank". Uzņēmuma komercīpašumu portfelī ir VEF biroju ēkas, "airBaltic" centrālais birojs lidostā "Rīga", loģistikas centrs Ķekavas novadā un citi īpašumi. "New Hanza Capital" obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā, ziņoja LETA.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti