«ABLV Bank» peļņa šī gada pirmajā ceturksnī – 2,5 miljoni eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Banka “ABLV”, kas pēc piedzīvotajām finanšu grūtībām nolēma pašlikvidēties, šī gada pirmajā ceturksnī nopelnījusi 2,5 miljonus eiro, informēja “ABLV”.

Aģentūra LETA vēstīja, ka “ABLV Bank”  pagājušajā gadā strādājusi ar peļņu 51,209 miljonu eiro apmērā, kas ir par 35,4% mazāk nekā 2016.gadā, liecina bankas sniegtā informācija biržai "Nasdaq Riga".

Šobrīd bankas valde turpina vienkāršot “ABLV” grupas struktūru, lai pašlikvidācijas process būtu maksimāli vienkāršs un caurspīdīgs, norāda banka.

Tāpat banka turpina pārdot tai piederošus vērtspapīrus, kopumā šobrīd glabājot naudas līdzekļus Latvijas Bankā jau vairāk nekā 700 miljonu eiro apmērā.

Aprīlī uzsākta arī pakāpenisku darba attiecību pārtraukšanu ar darbiniekiem, kuru darbs vairs nebūs nepieciešams likvidācijas procesā.

Banka informē, ka tās likviditātes un kapitāla pietiekamības rādītāji joprojām būtiski pārsniedz regulatīvo minimumu. “ABLV Bank” aktīvu apjoms uz 31. martu ir pilnīgi pietiekams, lai segtu visus kreditoru prasījumus, kas ir Latvijas normatīvajos aktos noteiktais pamats tam, lai tiktu pieņemts lēmums par pašlikvidācijas procesa apstiprināšanu.

Būtiskākie finanšu rādītāji:

  •            2018. gada 31. martā bankas aktīvu apjoms bija 2,44 miljardi eiro, noguldījumu apjoms bija 1,63 miljardi eiro, bet kredītportfelis — 897,6 miljoni eiro.
  •            Bankas peļņa 2018. gada 1. ceturksnī bija 2,5 miljoni eiro.
  •            Bankas kapitāls un rezerves —350,4 miljoni eiro.
  •            Bankas kapitāla pietiekamības līmenis 2018. gada 31. martā bija 21,33% (minimālais līmenis 11,5%) , bet likviditātes rādītājs — 84,21% (minimālais līmenis 30%).

“ABLV Bank” notikumu hronoloģija:

ASV Finanšu ministrijas Finanšu noziegumu apkarošanas tīkla (FinCEN) izplatītā paziņojuma par aizdomām par bankas iespējamo saistību ar naudas atmazgāšanu 2018. gada 13. februārī “ABLV Bank” saskārās ar grūtībām finanšu tirgos, kuru rezultātā iestājās īslaicīgas likviditātes problēmas, skaidro banka.

Finanšu kapitāla un tirgus komisija (FKTK), ievērojot Eiropas Centrālās bankas (ECB) instrukciju, no 19. februāra noteica bankai maksājumu ierobežojumus klientu debeta operācijām un deva bankai laiku, lai stabilizētu situāciju un nodrošinātu līdzekļus normālai darbībai.

Banka akumulēja vairāk nekā 1,36 miljardus eiro, bet 23. februārī FKTK pieņēma lēmumu par noguldījumu nepieejamības iestāšanos bankā. Lai aizsargātu klientu un kreditoru intereses, “ABLV Bank” 26. februārī pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju.

Banka ir dzēsusi visas saistības pret Latvijas Banku no akumulētajiem līdzekļiem, kā arī nodrošinājusi Noguldījumu garantiju fondā līdzekļus garantēto atlīdzību izmaksai klientiem no šī gada 3. marta.

Bet 5. martā iesniegts pašlikvidācijas plāns FKTK, par kuru savu atzinumu sniegs arī neatkarīga starptautiska auditorkompānija.

Sadarbībā ar ASV advokātiem, martā banka turpināja gatavot atbildes vēstuli FinCEN, sniedzot visu tās rīcībā esošo informāciju par FinCEN ziņojuma priekšlikumā publicētajiem pārmetumiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti