«ABLV Bank» brīdina kreditorus par iespējamiem negodprātīgiem darboņiem bankas pašlikvidācijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

"ABLV Bank" klientus aicina būt piesardzīgiem, saņemot piedāvājumu par interešu pārstāvniecību bankas pašlikvidācijas procesā, īpaši gadījumā, ja tiek piedāvātas priekšrocības, informē "ABLV Bank".

Bankā skaidro, ka pēdējo dienu laikā izskanējusi informācija par dažādu uzņēmumu piedāvājumiem pārstāvēt kreditoru intereses bankas pašlikvidācijas procesā, apsolot "nodrošināt priekšrocības vai cita veida ieguvumus" pašlikvidācijas procesā. Par šādu pakalpojumu tiekot prasīta samaksa avansā, kā arī procentuāla daļa no kreditora saņemtās naudas summas.

"ABLV Bank" uzsver, ka bankas pašlikvidācijas process tiks īstenots tikai pēc Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) apstiprinātā pašlikvidācijas plāna un piemērojamiem Latvijas likumiem - maksimāli caurspīdīgi un neparedzot ārpuskārtas prioritātes.

Latvijas Kredītiestāžu likums nosaka konkrētu secību, kādā tiks apmierināti kreditoru prasījumi. Likvidatoru pienākums ir šo kārtību stingri ievērot, tāpēc jebkāda kreditoru prasījumu apmierināšana paātrinātā kārtībā, neievērojot likumā noteikto secību, nav iespējama. Tāpat nav iespējama kreditora nonākšana citā kreditoru grupā, kuras kreditoru prasījumi tiek apmierināti vispirms, uzsver bankā.

Noteiktais plāns paredz sākumā nodrošināt ar garantētajām atlīdzībām saistītās izmaksas. Tādējādi 3.martā sākusies noguldījumu izmaksa. Tālāk tiks apmierināti pārējie kreditoru prasījumi, un pēdējā izmaksu kārtā tiks segti akcionāru prasījumi.

KONTEKSTS:

"ABLV Bank" problēmas publiski izskanēja 13.februārī, kad ASV paziņoja par "ABLV Bank" iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības.  Naktī uz 24.februāri FKTK pieņēma lēmumu, ka “ABLV Bank” ir iestājusies noguldījumu nepieejamība. Eiropas Centrālā banka (ECB) paziņoja, ka "ABLV Bank" tiks likvidēta, un tās glābšana nav sabiedrības interesēs. "ABLV Bank"  ārkārtas akcionāru pilnsapulce 26. februārī pieņēmusi lēmumu par pašlikvidāciju.

"ABLV Bank" pēc aktīvu apjoma pērn beigās bija trešā lielākā banka Latvijā.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti