«ABLV Bank» aprīlī atlaidīs 250 darbiniekus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

AS "ABLV Bank", kuras akcionāri nolēmuši sākt bankas pašlikvidāciju, pieņēmusi lēmumu par 250 darbinieku atlaišanu, informēja "ABLV" grupas komunikācijas vadītājs Artūrs Eglītis.

Darba attiecības ar virkni no darbiniekiem jau ir vai tiks pārtrauktas līdz aprīļa beigām. Paredzams, ka līdz gada beigām darba attiecības nāksies pārtraukt vēl ar vairākiem desmitiem darbinieku. Darba attiecības tiek pārtrauktas ar IT speciālistiem, produktu attīstības, mārketinga speciālistiem, hipotekārā kreditēšanas centra darbiniekiem, privātbaņķieriem, viņu asistentiem, klientu centra, administratīvās pārvaldes darbiniekiem, finanšu, risku vadības speciālistiem un citiem.

Kā skaidroja Eglītis, šāds lēmums jāpieņem atbilstoši šonedēļ apstiprinātajai jaunajai un vienkāršotajai bankas struktūrai, kas nepieciešama, lai nodrošinātu efektīvu uzņēmuma darbību pašlikvidācijas laikā.

Bankā darbu turpinās nedaudz vairāk kā 400 darbinieku, savukārt par "ABLV" grupas uzņēmumiem vēl tiek lemts, ņemot vērā tajos plānotās restrukturizācijas un reorganizācijas.

“Pagājušajā gadā "ABLV Bank" bija otrs labākais darba devējs Latvijā. Arī pašlikvidējoties mēs apliecinām, ka tas nebija nejauši. Banka visiem darbiniekiem, ar kuriem izbeidz darba attiecības, izmaksās piemaksu papildus likumā noteiktajam atlaišanas pabalstam,” uzsver Eglītis. Kā atgādina bankas pārstāvis, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus, viņš saņem pabalstu viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja nostrādāti pieci līdz desmit gadi - pienākas pabalsts divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks bijis nodarbināts desmit līdz 20 gadus - triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, bet par darbu vairāk nekā 20 gadu garumā - četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā.

Darbiniekiem tiks nodrošināta arī informācija par to, kā tālāk jārīkojas, lai pieteiktos Nodarbinātības valsts aģentūrā, kā jāraksta CV un cita informācija,

piemēram, informācija par darba piedāvājumiem, kurus bankai iesūtījuši tās klienti un partneri no citiem uzņēmumiem.

Kā ziņots, "ABLV Bank" problēmas radās pēc "FinCEN" februāra vidū paziņotā, ka tā rosina noteikt sankcijas "ABLV Bank".

Maksimālai klientu un kreditoru interešu aizstāvībai, un ņemot vērā Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmumu par likvidācijas procesa sākšanu, "ABLV Bank" akcionāri ārkārtas sapulcē 26.februārī nolēma sākt bankas pašlikvidāciju. "ABLV Bank" pauda uzskatu, ka šādā veidā vislabāk spēs nodrošināt bankas aktīvu aizsardzību, lai norēķinātos ar visiem klientiem.

Martā banka iesniedza Finanšu un kapitāla tirgus komisijai (FKTK) apstiprināšanai "ABLV Bank" pašlikvidācijas plānu. Ja FKTK ieskatā bankas projekts par pašlikvidāciju būs akceptējams, FKTK iesniegs lēmuma projektu ECB par kredītiestādei izsniegtās licences anulēšanu. Pēc tam, kad ECB pieņems lēmumu par bankas licences anulēšanu, "ABLV Bank" varēs sākt pašlikvidācijas procesu.

Pēc aktīvu apmēra "ABLV Bank" 2017.gada beigās bija ceturtā lielākā banka Latvijā. Bankas lielākajiem akcionāriem - Oļegam Fiļam, Ernestam Bernim un Nikai Bernei - uz tiešas un netiešas līdzdalības pamata pieder 87,03% bankas akciju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti