9.septembrī lielākā daļa banku atteiksies no kodu kartēm; tās izmanto vēl 25% klientu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Sākot ar 9.septembri lielākā daļā banku sāks apturēt kodu karšu lietošanu, atgādināja Finanšu nozares asociācija. Asociācijas apkopotā statistika liecinot, ka kodu kartes jūnijā aizvien izmantoja aptuveni 25% banku klientu, paziņojumā medijiem informēja asociācija.

Apkopotā statistika rāda, ka šī gada jūnijā vispopulārākais banku klientu autorizācijas līdzeklis bija lietotne viedtālrunī–57 %. Aptuveni 25% Latvijas banku klientu kā autorizācijas līdzekli ikdienā izmantoja kodu kartes, savukārt kodu kalkulatorus–17,5%.

Asociācija atgādina, ka banku klientiem rūpīgi jāiepazīstas ar savas bankas politiku kodu karšu izmantošanā, jo lielākā daļa banku, sākot jau ar 9.septembri, apturēs iespēju izmantot internetbanku un apstiprināt maksājumus ar kodu kartēm.

2019.gada 14.septembrī stājas spēkā jauna Eiropas Komisijas regula attiecībā uz tehniskajiem standartiem par drošu lietotāja autentificēšanu, kas vēl vairāk pastiprina prasības kodu karšu lietošanai.

Ir bankas, kuru klienti var turpināt lietot kodu kartes kombinācijā ar papildus drošības elementiem, tomēr kodu karšu īpašniekiem jāpārliecinās, ka banka ir ieviesusi papildu drošības elementu kodu kartēm, piemēram, SMS. 

Lai informētu banku klientus par izmaiņām kodu karšu lietošanā, Asociācija ir sagatavojusi skaidrojošo video:

 

 

Ja banka plāno atteikties no kodu karšu izmantošanas, klientiem iesaka laikus izvēlēties modernāku autentifikācijas līdzekli, piemēram, bezmaksas lietotnes viedtālruņiem, piemēram, Smart-ID, Google Authenticator, Mobilescan, var ērti lejupielādēt App Store vai Google Play (atbalstu klienti var saņemt banku filiālēs).

Klienti, kuriem nav lietotnes viedtālruņiem, lietošanai piemērotu tālruņu vai citu viedierīču, var izvēlēties kodu kalkulatoru. Atsevišķām klientu grupām (piemēram, senioriem) kodu kalkulatora saņemšanai ir pieejamas atlaides. Ar piedāvājumiem klienti tiek aicināti iepazīties savās bankās. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti