7 gadus pēc KP lēmuma spēkā stājas sods par «SD Autocentrs» iesaisti «Volkswagen» tirgotāju kartelī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību sakarā ar SIA “SD Autocentrs” kasācijas sūdzību par Konkurences padomes (KP) piemēroto sodu ''Volkswagen'' markas automašīnu tirgotāju karteļa lietā. Tādējādi spēkā stājies spriedums, saskaņā ar kuru uzņēmumam par aizliegto vienošanos ir jāiemaksā valsts budžetā sods gandrīz 125 000 eiro apmērā, informēja KP.

2014. gada Konkurences padome konstatēja, ka vairāki “Moller” grupā ietilpstošie komersanti, kas nodarbojas ar “Volkswagen” markas automašīnu izplatīšanu, vismaz piecu gadu garumā sistemātiski saskaņoja savu dalību iepirkumos. Iepirkumus rīkojuši gan privāti uzņēmumi, gan valsts pārvaldes iestādes un aģentūras, tāpat arī pašvaldības, skolas (skolēnu autobusi), pansionāti, iekšlietu sistēmas iestādes un citi.

Dīleri regulāri viens otru informēja par saviem plāniem attiecībā uz kādu iepirkumu, lūdzot pārējos nekonkurēt, piemēram, nepiedalīties iepirkumā vispār vai nepiedāvāt zemākas cenas. Par karteļa vienošanos “Volkswagen” tirgotājiem tika piemērots 7,6 miljonu eiro liels sods.

SIA “SD Autocentrs” lietā bija izlīguši ar KP, noslēdzot administratīvo līgumu, bet tiesā pastāvēja strīds par naudas soda apmēru. Pēc lietas atkārtotas izskatīšanas Administratīvā apgabaltiesa ar 2021. gada 8. jūlija spriedumu noraidīja SIA “SD Autocentrs” pieteikumu par KP lēmuma atcelšanu daļā par uzņēmumam noteikto naudas sodu.

Nepiekrītot minētajam spriedumam, SIA “SD Autocentrs” iesniedza kasācijas sūdzību, tomēr Augstākai tiesai jeb Senātam neradās šaubas par Administratīvās apgabaltiesas sprieduma tiesiskumu un kasācijas tiesvedības ierosināšana tika atteikta.

Tādējādi attiecībā uz “SD Autocentrs” KP lēmums ir ieguvis galējo noregulējumu. Nu uzņēmuma valsts budžetā jāiemaksā tam piemērotais naudas sods.

Ar pārējiem pārkāpuma dalībniekiem, kas pārsūdzēja KP lēmumu, tiesvedības process turpinās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti