«5G Techritory» forums pulcēs ekspertus no visas pasaules; diskutēs par Eiropu uz 5G attīstības ceļa

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Izsludināta 5G tehnoloģiju pasākuma 3. Baltijas jūras reģiona ekosistēmas foruma “5G Techritory” programma. Tas notiks 11.–12. novembrī un pulcēs ap 120 augsta līmeņa runātāju no visas pasaules, ietverot vairāk nekā 60 uzrunu un paneļdiskusiju. Pasākumā piedalīsies 5G industrijas līderi, politikas veidotāji, tehnoloģiju inovāciju radītāji, lai diskutētu par to, kā atgriezt Eiropu uz 5G attīstības ceļa, informēja foruma rīkotāji.

Šogad “5G Techritory” forumā gaidāmi dažādu nozaru un organizāciju pārstāvju un plašs tēmu loku. Paneļdiskusijās dalībnieki apspriedīs tādas tēmas kā 5G ieviešana un inovācijas, 5G un īpašumtiesības, viedās pilsētas, 5G un WiFi, kritiskās infrastruktūras sistēmas, 5G un datu privātums u.c. Diskusijā aplūkos arī nākotnes inovācijas – malu skaitļošanu, 5G klēpjdatorus un valkājamās viedierīces, 5G iespējotu nākotnes internetu un jaunākos atklājumus par 6G.

“5G Techritory” direktors paziņojumā medijiem Neils Kalniņš uzsvēra Eiropas ražotāju un pakalpojumu sniedzēju konkurētspējas nozīmi 5G attīstībā:

“Šī gada foruma mērķis ir uzsvērt Eiropas kā augstākās klases tehnoloģiju ražotājas, nevis citviet radīto tehnoloģiju patērētājas lomu.

Mēs nespēsim pilnībā izmantot 5G potenciālu bez dažādu industriju un nozaru ciešas sadarbības.”

Starp foruma dalībniekiem būs ASV starpvalstu telekomunikāciju uzņēmuma “AT&T” vecākais viceprezidents Karims Lesina (Karim Lesina), “Google Cloud” reģionālās pārdošanas vadītājs Sebastians Barros (Sebastian Barros), 5G Infrastruktūras asociācijas priekšsēdētājs Kolins Vilkoks (Colin Willcock), “Disruptive Analysis” direktors Dīns Bablijs (Dean Bubley).

 “5G Techritory” forums iezīmēs arī gadu pēc 5G tīkla atklāšanas Latvijā. “Latvijas izaugsmes potenciāls ir eksportspējīgos produktos ar augstu pievienoto vērtību. Jaunās paaudzes 5G mobilo sakaru tīkls ir ļoti pateicīga vide šādu produktu un pakalpojumu radīšanai,” paziņojumā medijiem norādīja LMT prezidents Juris Binde, aicinot arī citus aktīvi iesaistīties forumā, daloties ar savu pieredzi un zināšanām, kā arī veidojot starpnozaru un starpvalstu sadarbību 5G inovāciju izpētei un attīstībai.

Konference no centrālās norises vietas “Vefresh” inovāciju kvartālā Rīgā tiks pārraidīta īpaši izveidotā platformā vairākos kanālos, katrā no tiem piedāvājot saturu un auditorijas mijiedarbību ar konferences runātājiem. Forums notiks uz četrām skatuvēm ar tīklošanās iespējām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti