Šveice
Šveice
Norvēģija
Norvēģija
Līdz video tiešraidei:
Slovākija
Slovākija SVK
Vācija
Vācija GER
Čehija
Čehija CZE
Somija
Somija FIN
Zviedrija
Zviedrija SWE
ASV
ASV USA
Lielbritānija
Lielbritānija GBR
Kanāda
Kanāda CAN

Vairāk

Dienas ziņas

Skolu tīkla sakārtošanu no 7. klases vēlas uzticēt valstij

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Daļa lasītāju nav saņēmuši pirmdienas laikrakstus

Pēkšņās brīvdienas dēļ daļa lasītāju pirmdienas avīzes saņem nākamajā dienā

Pēkšņi izsludinātās brīvdienas dēļ pirmdien, 29. maijā, nestrādāja arī daļa "Latvijas pasta" filiāļu, un tāpēc pirmdienas laikrakstu numuri pie lasītājiem lauku rajonos nonāca tikai otrdien, 30. maijā. Arī citus pasta sūtījumus laucinieki un mazpilsētu iedzīvotāji saņēma ar dienas nokavēšanos. Preses izdevēji neslēpa sašutumu par viņu uzņēmumiem sabojāto dienu.

Laikraksti  "Kurzemes Vārds" un "Latvijas Avīze", kas iznāk katru darba dienu, par pēkšņo brīvdienu uzzināja vien agrā pirmdienas rītā, kad laikraksti jau bija nodrukāti.

"Mums nācās ļoti strauji pārplānot, kuri darbinieki strādā, kuri nestrādā, un viena no galvenajām problēmām bija tāda, ka nestrādāja bērnudārzi, daudziem darbiniekiem nebija kur atstāt bērnus.

Varbūt nākamreiz, kad Saeima ko tādu plāno, varētu padomāt arī par tiem, kuriem ir jāstrādā, nevis tikai par tiem, kuri atpūšas," sacīja AS "Latvijas mediji" valdes priekšsēdētājs Guntars Kļavinskis.

"Izmērāmus zaudējumus droši vien tas neradīja, jo, cik maksā noskumis lasītājs vai cik maksā dusmīgs lasītājs, to laikam grūti tā aprēķināt. Skaidrs, ka cilvēks palika neēdis – un avīze arī ir barība, tikai garīgā barība, un, ja tev šodien atnes vakardienas ziņas, tad kam tās ir derīgas?" vaicāja SIA "Kurzemes Vārds" valdes priekšsēdētājs Ints Grasis.

Raizes preses izdevējiem sagādā ne tikai tas, ka laikraksti vai žurnāli nenonāk pie klientiem paredzētajā dienā, bet arī reklāmas: līgumi tiek slēgti uz konkrētu dienu konkrētā apjomā.

"Es saprotu, ka var rēķināties ar budžeta naudu, to palielināt un iedot – valsts budžeta naudu, es domāju. Bet mums – ražojošajiem, privātajiem uzņēmumiem – šī nauda ir jānopelna kaut kur. Un tā iespēja šobrīd ir stipri ierobežota, katrs neparedzēts izdevums mums rada problēmas – vismaz mediju jomā tas šobrīd tā ir," piebilda Latvijas Preses izdevēju asociācijas izpilddirektors Guntars Līcis.

Valsts AS "Latvijas pasts" vadība uzskata, ka attiecībā uz darba organizāciju šajā dienā pieņemts saimnieciski loģiskākais lēmums.

"Mēs skatījāmies veikt piegādes tajās apdzīvotajās teritorijās, kur sūtījumu skaits ir visblīvākais. Rīga, piemēram, Jelgavas pilsēta, kur gan preses izdevumu skaits ir liels, tur piegādes notika," skaidroja "Latvijas pasta" valdes loceklis Kristaps Krūmiņš.

Savukārt lauku teritorijās, kur attālumi līdz abonentiem ir lielāki un piegādājamo laikrakstu un citu sūtījumu skaits minimāls, vakardienas piegādes tika pārceltas uz šodienu.

"Iedarbināt "Latvijas pastam" visu infrastruktūru, maksājot par to divreiz vairāk, skaidrs, ka kādam par to būtu jāmaksā. Un šajā brīdī tas attiecīgi būtu atspoguļojies vēlāk vai nu mūsu tarifu izmaiņās, vai arī, piemēram, kompensācijas pieprasījumā no valsts," norādīja "Latvijas pasta" pārstāvis.

Oficiālas sūdzības par pirmdien radītajām neērtībām "Latvijas pasts" pagaidām nav saņēmis.

KONTEKSTS:

Latvijas vīriešu hokeja izlase svētdien Tamperē, ar 4:3 papildlaikā pieveicot ASV, pasaules čempionātā izcīnīja bronzas medaļas.

Saeima ārkārtas sēdē svētdien par godu hokeja izlases augstajam sasniegumam lēmusi pirmdienu, 2023. gada 29. maiju, pasludināt par svētku dienu, Latvijas hokeja komandas 2023. gada pasaules hokeja čempionāta bronzas medaļu ieguves dienu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
A grupa Punkti
ASV
ASV
20
Zviedrija
Zviedrija
18
Somija
Somija
16
Vācija
Vācija
12
Dānija
Dānija
8
Francija
Francija
4
Austrija
Austrija
3
Ungārija
Ungārija
3
B grupa Punkti
Šveice
Šveice
19
Kanāda
Kanāda
15
Latvija
Latvija
13
Čehija
Čehija
13
Slovākija
Slovākija
11
Kazahstāna
Kazahstāna
7
Norvēģija
Norvēģija
6
Slovēnija
Slovēnija
0

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti