Lauž līgumu ar «Nordeka» par autobusu pārvadājumiem Cēsu, Limbažu un Siguldas pusē

Autotransporta direkcija (ATD) nolēmusi vienpusēji izbeigt līgumus ar AS "Nordeka" par sabiedriskā transporta pakalpojuma nodrošināšanu maršrutu tīkla daļās "Cēsis" un "Limbaži, Sigulda", informēja direkcijā.

Lēmums pieņemts, ņemot vērā Valmieras tiesas spriedumu, kas noteica, ka noslēgtā vienošanās par līguma sagatavošanas termiņa pagarināšanu starp ATD un "Nordeka" ir spēkā neesoša.

Pakalpojumu sniegšana saskaņā ar "Nordeka" noslēgtiem līgumiem nav uzsākta un, atkārtoti negrozot un nepagarinot izpildes termiņus, tā nav iespējama, jo jau šobrīd ir iestājies būtisks saistību izpildes termiņa kavējums, skaidroja ATD.

Līdz ar šo lēmumu ATD nodrošina atbilstību Publisko iepirkumu likuma tiesiskajam regulējumam un mērķiem, tajā skaitā piegādātāju brīvu konkurenci un vienlīdzīgu attieksmi. 

Plānots, ka saskaņā ar spēkā esošajiem līgumiem sabiedriskā transporta pakalpojumus šajās maršrutu tīkla daļās līdz 2024. gada 30. jūnijam turpinās nodrošināt AS "CATA".

Tuvākajā laikā ATD izsludinās atklātu konkursu par iespējām nodrošināt sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutu tīkla daļā "Cēsis" un "Limbaži, Sigulda".

KONTEKSTS:

Administratīvā tiesa šā gada marta sākumā atzina, ka ATD jāatkāpjas no 200 miljonus eiro vērtiem valsts līgumiem ar "Nordeka", kas paredzētajā laikā nesāka pasažieru pārvadājumus Cēsu, Limbažu un Siguldas autobusu lotēs.

Tiesa secināja, ka ATD patvaļīgi grozīja iepirkuma līgumus ar "Nordeka" un pagarināja termiņu jauno autobusu uzrādīšanai un pārvadājumu sākšanai. Tā kā "Nordeka" vēl nebija sākusi pārvadāt pasažierus Vidzemē, tiesa atzina, ka ATD pienākums ir iepirkuma līgumus izbeigt, nemeklējot citus "Nordeka" labvēlīgus risinājumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti