29,06% «Conexus» akciju nonāk pie Japānas kompānijas «Marubeni»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Uzņēmuma "Conexus Baltic Grid" ("Conexus") 29,06% akciju, kas piederēja "Marguerite Gas I S.à r.l." ("Marguerite"), 1. aprīlī nonāca pie Japānas kompānijas "Marubeni" fonda "MM Infrastructure Investments Europe Limited", ziņo Eng.lsm.lv.

Uzņēmumi pērn decembra pirmajā pusē paziņoja, ka "Marguerite" ir parakstījusi līgumu ar Japānas kompānijas "Marubeni" kontrolēto fondu par 29,06% "Conexus" akciju pārdošanu. Šogad martā Latvijas valdība akceptēja šo darījumu.

Ceturtdien, 2. aprīlī, uzņēmums paziņojis par minēto akciju nonākšanu tā rokās dienu iepriekš, 1. aprīlī.

Uzņēmuma paziņojumā arī norādīts, ka darījums noticis saskaņā ar Latvijas enerģētikas un nacionālās drošības likumdošanu.

Darījuma summa netiek atklāta.

KONTEKSTS:

"Conexus" izveidota 2016. gada decembrī, kad pirms Latvijas dabasgāzes tirgus liberalizācijas 2017. gadā "Latvijas gāze" tika sadalīta divos neatkarīgos uzņēmumos atbilstoši Eiropas Savienības (ES) regulētā tirgus principiem. Tā rezultātā dabasgāzes pārvades sistēma un Inčukalna pazemes gāzes krātuve, trešā lielāka gāzes krātuve ES, tika nodota "Conexus".

"Conexus" ir slēgta akciju sabiedrība. Kompānijas lielākais akcionārs ir "Augstsprieguma tīkls" (34,36%), "Gazprom" pieder 34,1%, bet "Marguerite" – 29,06% akciju.

"Conexus'' bija jānodrošina, ka līdz 2020. gada 1. janvārim "Marguerite" un Krievijas uzņēmums "Gazprom" saistībā ar interešu konflikta risku pārdod sev piederošās "Conexus" akcijas.

"Marubeni Corporation" ir Japānas tirdzniecības un investīciju uzņēmums, kas darbojas globāli plašā darījumu spektrā, ieskaitot infrastruktūru, enerģētiku, derīgos izrakteņus, ķīmiju un pārtiku. Tas jau ir veicis ieguldījumus daudzos ar dabasgāzes apgādi saistītos infrastruktūras aktīvos vairākās valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti