Rīta Panorāma

Intervija ar NA Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieku Jurģi Klotiņu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

ES būs jāizmanto videi draudzīgāka aviācijas degviela

ES vienojas par videi draudzīgākas aviācijas degvielas izmantošanu

Eiropas Parlaments un Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis panākušas vienošanos par videi draudzīgākas aviācijas degvielas izmantošanu. Prasība stāsies spēkā no 2025. gada.

Eiropas Komisija (EK) informēja, ka no 2025. gada piegādātājiem savienības dalībvalstu lidostas jānodrošina, ka vismaz 2% no degvielas būs ražotas ilgtspējīgi. Līdz 2050. gadam šādas degvielas īpatsvaram būs jāsasniedz 70%.

Lidostām būs jānodrošina, ka to uzpildes infrastruktūra ir pieejama un piemērota ilgtspējīgas aviācijas degvielas uzpildei.  Noteikumi arī paredz, ka lidmašīnās būs jāiepilda tikai lidojumam vajadzīgā degviela. Tas palīdzes samazināt izmešus un novērsīs citas negatīvās šādas prakses blaknes.

EK uzsvēra, ka laika periodā no 2013. līdz 2019. gadam aviācijas radītie izmeši Eiropā pieauga vidēji par 5% gadā. Covid-19 pandēmijas laikā emisijas krasi samazinājās, taču tagad tās atkal pieaug.

Jaunie noteikumi palīdzēs savienībai sasniegt klimatiskos mērķus, kuri noteikti Parīzes nolīgumā, un īstenot "zaļo" kursu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti