Bijušo ASV vēstniecības ēku izsolīt neizdodas; par vairākiem miljoniem pārdos divus namus Rīgas centrā

VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) izsolē nosolītas Rīgas centra biroju un administratīvās ēkas Merķeļa ielā 11 un Krišjāņa Valdemāra ielā 17a. Savukārt izsole ēkai Raiņa bulvārī 7, kur agrāk atradās ASV vēstniecība, noslēgusies bez rezultātiem un tiks rīkota atkārtoti, pavēstīja VNĪ pārstāvji.

Nams Merķeļa ielā 11, piedaloties trīs pretendentiem, nosolīts par 2 565 000 eiro. Pārsniegta izsoles sākuma cena, kas bija 2,255 miljoni eiro.

Īpašumu Krišjāņa Valdemāra ielā 17a, kas ir vietējās nozīmes arhitektūras piemineklis, vēlējās iegādāties 11 pretendentu, un tā sākumcena 1,595 miljoni eiro palielinājās par 65%  – nams nosolīts par 2 635 000 eiro.

Abi nekustamie īpašumi atrodas pašā Rīgas centrā, to vēsture un iespējamā nākotne saistīta ar biroja, administratīvo un dzīvojamo telpu attīstības iespējām.

Līgumi ar izsoles uzvarētājiem par nekustamā īpašuma iegādi tiks slēgti aptuveni mēneša laikā pēc tam, kad pircēji būs veikuši apmaksu par nosolīto īpašumu, informēja VNĪ valdes loceklis Andris Vārna.

"Ar Merķeļa ielas 11 un K. Valdemāra ielas 17a īpašumu izsoles rezultātiem esam patiešām apmierināti. Tie apliecina, ka

investori saglabā interesi par ieguldījumiem nekustamajos īpašumos Rīgas pilsētas vēsturiskajā centrā –

to nākotne potenciāli varētu būt saistīta ar iespējām attīstīt uzņēmējdarbību viesmīlības nozarē vai atgriezt namiem to vēsturisko pielietojumu – dzīvojamo platību," pavēstīja Vārna.

Savukārt izsole ēkai Raiņa bulvārī 7 noslēgusies bez rezultātiem un tiks rīkota atkārtoti. Teju 3000 kvadrātmetru plašais īpašums atrodas prestižā Rīgas centra rajonā ar intensīvu gājēju un transporta plūsmu, un namam tuvumā atrodas vairākas viesnīcas un izglītības iestādes, norādīja VNĪ.

Informācija par atkārtotu izsoli tiks publicēta interneta vietnē izsoles.ta.gov.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti