Rīta Panorāma

Intervija ar Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācijas viceprezidentu Aini Dzalbu

Rīta Panorāma

Vācijā samazinās veikalu skaits

Intervija ar LIAA direktoru Kasparu Rožkalnu

LIAA: Interese par darbību Latvijā ir investoriem ar kopējo potenciālo ieguldījumu apmēru 1,9 miljardi eiro

Šobrīd interese par darbību Latvijā ir investoriem ar kopējo potenciālo ieguldījumu apmēru 1,9 miljardi eiro, intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Rīta panorāma" sacīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) ģenerāldirektors Kaspars Rožkalns.

"Šobrīd kopumā investoru interese ir diezgan augsta. Mums tajā potenciālo darījumu listē kopējais investīciju apjoms no vairāk nekā 40 projektiem ir apmēram 1,9 miljardi eiro," teica Rožkalns.

Pēc viņa sacītā, viens no lielākajiem Latvijā ienākušajiem investoriem ir Itālijas uzņēmums "Marcegaglia", kas nopircis sankcijām pakļautā "Severstal Distribution" kontrolpaketi. Šā darījuma organizēšanā iesaistījās Latvijas Ekonomikas ministrija, Ārlietu ministrija, kā arī Latvijas pārstāvniecība Itālijā.

"Kopējā darījuma summa gan netiek atklāta, bet ir zināms, ka 2025. gadā ir plānots izveidot 300 jaunas darbavietas un apgrozījums sasniegs 300 miljonus eiro," teica LIAA vadītājs.

Otrs šogad zināmākais jaunais investors Latvijā ir starptautiskais farmācijas un biotehnoloģiju uzņēmums "Roche", kas Latvijā plāno atvērt savu darījumu centru, kur tuvākajos 4–5 gados plānotas aptuveni 200 jaunas darbavietas.

"Tas nozīmē, ka jaunajiem investoriem ir interese par Latviju. Protams, ir lietas, kas ir jāuzlabo," piebilda LIAA vadītājs.

KONTEKSTS:

Ārvalstu investoru noskaņojums par investīciju vidi Latvijā ir sliktākais kopš 2016. gada, bet politiķu darbu un valsts pārvaldes efektivitāti investori vērtē ļoti kritiski. Investoru klimata pievilcība Latvijā pēc ārvalstu investoru vērtējuma ir samazinājusies līdz 2,3 punktiem no 5, kas ir zemākais rādītājs kopš 2016. gada, kad tas bija 2.

Vērtējumu ietekmēja ģeopolitiskā situācija, taču investori pētījumā arī norādīja, ka vienkārši neredz daudz uzlabojumu vai uzlabojumi ir ļoti lēni.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti