Dienas ziņas

Tapis pētījums par krieviski runājošo iedzīvotāju pilsonisko iesaisti

Dienas ziņas

(Zīmju valodā). Dienas ziņas

Latvijas-Igaunijas biznesa forumā stiprina kaimiņvalstu sadarbību

Latvijas un Igaunijas uzņēmēji biznesa forumā stiprina kaimiņvalstu sadarbību

Otrdien Latvijas un Igaunijas uzņēmēji forumā veidoja kontaktus, dalījās ar pieredzi un diskutēja par to, kā padarīt jau tā ciešās biznesa saites starp abām valstīm vēl ciešākas un abpusēji izdevīgākas. 

Uzņēmēju forumu atklāja Latvijas un Igaunijas prezidenti Egils Levits un Alars Kariss, pasniedzot Livonijas balvas tiem uzņēmējiem, kuri veiksmīgi attīstījušies kaimiņvalstī. No Latvijas puses to saņēma valodu tehnoloģiju uzņēmums "Tilde", no Igaunijas – pasta sūtījumu operators "Omniva". 

SIA "Tilde" valdes loceklis Andrejs Vasiļjevs norādīja: "Mēs attīstām sistēmas, kas tulko automātiski no igauņu valodas, mēs attīstām sistēmas, kas saprot cilvēku valodu un runāto tekstu uzreiz pārvērš rakstiskajā tekstā, kā arī veidojam virtuālos asistentus. Mēs esam priecīgi ka darbs Igaunijā, attīstot tehnoloģijas arī igauņu valodai, tāpat kā mēs to darām Latvijā latviešu valodai un Lietuvā – lietuviešu valodai, ir saņēmis tik augstu novērtējumu."

Savukārt SIA "Omniva" valdes priekšsēdētājs Marts Megi atzīmēja: "Tāpat kā jūsu "airBaltic" vai lietuviešu "Maxima" mēs uztveram visas trīs Baltijas valstis par savu mājas tirgu. Un šī tirgus sirds ir Latvija, kas šobrīd nodrošina aptuveni 20% mūsu ieņēmumu."

Pērn Latvijas kopējais preču un pakalpojumu tirdzniecības eksporta un importa apgrozījums ar Igauniju bija 6 miljardi eiro, kas ierindoja Igauniju otrajā vietā Latvijas ārējās tirdzniecības partneru starpā. 

Igaunijas uzkrātās tiešās investīcijas Latvijā pagājušā gada beigās bija 2,9 miljardi eiro, bet Latvijas uzkrātās tiešās investīcijas Igaunijā bija 2,1 miljards eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti